<
НОВИНИ ДНЯ: Яке м'ясо на шашлик обрати: дієтологи назвали найбезпечніший варіант  Трамп виношує “мирний план” для України: що про нього відомо — The Telergaph  В Украине в понедельник, 6 мая, ожидается облачная погода. Местами возможны кратковременные дожди  Як визначатимуть придатність до служби в армії: у Міноборони роз’яснили критерії для ВЛК  Замініть всього лише один інгредієнт – і звичний салат "Мімоза" заграє новими фарбами  В Україні потеплішає, але будуть грози: прогноз на початок тижня  Найбільше падіння за 65 років: ціни на какао різко обвалилисьвсі новини дня
Політика
Україна
18.07.2022 1158

Чи зникла ідея множинного громадянства в Україні на тлі війни: відповідь МВС

В Україні вже напрацювали низку механізмів, за якими б регулювалася б дія множинного громадянства. Президент надає пріоритетного значення реалізації цієї ініціативи, на яку очікують мільйони українців.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на першого заступника міністра внутрішніх справ Євгенія Єніна в інтерв'ю Укрінформу.

За його словами, Державна міграційна служба спільно з МВС за порученням президента вже напрацювала цілу низку проєктів нормативно-правових актів, які б унормовували питання множинного громадянства.

"Виходимо з чіткого забезпечення балансу між безпековими інтересами нашої держави, особливо в умовах повномасштабної агресії РФ, з одного боку, а з іншого - необхідності залучення того потенціалу, яким володіє закордонна українська громада в країнах ЄС в Канаді, в США, оскільки розв'язання цього питання обіцяла ціла низка попередніх президентів України", - зазначив Єнін.

Нагадаємо, як розповів раніше глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, після прийняття Радою законопроекту про множинне громадянство Кабмін буде домовлятися з кожною країною окремо.

Додамо, раніше секретар РНБО Олексій Данілов в інтерв'ю РБК-Україна розповів, коли запровадять механізм подвійного громадянства.

Як в Україні планують реалізувати ідею множинного громадянства і які є в цьому ризики - читайте в матеріалі РБК-Україна.

Оценка материала:

5.00 / 1
Чи зникла ідея множинного громадянства в Україні на тлі війни: відповідь МВС 5.00 5 1
Політика / Україна
18.07.2022 1158
Еще материалы раздела «Україна»