<
НОВИНИ ДНЯ: Як треба поводитися в суботу перед Великоднем та що святити в храмах: митрополит пояснив  Скільки треба "протриматись" фронту до надходження військової техніки – пояснення експерта  Антициклон впевнено розташувався в Україні: синоптик дала прогноз погоди на 2 травня  Росія виробляє зброю настільки швидко, як ніколи раніше в історії – Блінкен  "З нашого боку все готово": Зеленський різко звернувся до ЄС  Глава "Нафтогазу" закликав ЄС передати Україні ППО для захисту підземних газосховищ  Україну розігріє до +26: прогноз погоди на 2 травнявсі новини дня
Життя та Стиль
Спорт
18.07.2022 481

Послали за кораблем: російських і білоруських п'ятиборців усунули від участі в міжнародних змаганнях

Міжнародний союз сучасного п'ятиборства (UIPM) відсторонив спортсменів із РФ та Білорусі від участі у чемпіонатах світу та Європи.

497c15bc83f7b5687a16b174a7fcc133_18.07.22

Окрім планетарної та континентальної першостей, п'ятиборців з країн-агресорок також позбавили права брати участь в усіх офіційних міжнародних змаганнях під егідою UIPM та ЕАМР. Пише ТСН. 

Міжнародний союз сучасного п’ятиборства (UIPM) запровадив відповідні санкції проти спортсменів із РФ та Білорусі після звернення Федерації сучасного п'ятиборства України.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт.

Він зазначив, що під санкції загалом потрапили до 150 спортсменів в усіх вікових категоріях. Вони також не мають права змагатися в нейтральному статусі.

"Втім, представники країн-агресорок досі займають керівні посади у структурі UIPM та EAMP. Наші заклики, кроки інших міжнародних спортивних організацій поки на цю ситуацію не вплинули. Працюємо над цим.

Наша федерація у постійному контакті з членами Виконкому UIPM та представниками федерацій сучасного п'ятиборства інших країн. Україна наполягає на ухваленні відповідних рішень", - написав Гутцайт.

Раніше повідомлялося, що українець Роман Попов здобув "срібло" юнацького чемпіонату Європи із сучасного п'ятиборства.

Оценка материала:

5.00 / 1
Послали за кораблем: російських і білоруських п'ятиборців усунули від участі в міжнародних змаганнях 5.00 5 1
Життя та Стиль / Спорт
18.07.2022 481
Еще материалы раздела «Спорт»