<
НОВИНИ ДНЯ: Рейтинг банків: де найбільше грошей українців  Прогноз погоди на 18-19 травня: де можливі дощі Температура повітря підвищиться.  Мобілізація з 25 років: у ЗМІ підрахували, на скільки тисяч збільшиться військо України  Мобілізація транспорту в Україні: Кабмін готує "сюрприз" для бізнесу – нардеп  Новий рівень стосунків: про що була зустріч Путіна і Сі, перші обіцянки та гучні заяви  Дощі, грози та сонце: якою буде погода в регіонах України 18 травня  Байден і Трамп погодилися на два раунди дебатів: коли вони відбудутьсявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
19.07.2022 623

В Україні деякі категорії населення хочуть звільнити від мобілізації: подробиці

Народні депутати України планують звільнити від мобілізації деякі категорії населення.

346a7a9bc8101d970b7ba383c5259286_19.07.22

Йдеться про людей, чиї рідні загинули під час повномасштабної війни проти України. Пише ТСН. 

Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк.

"Рада підтримала у першому читанні (#7481) розширення переліку людей, які не підлягають призову під час мобілізації на громадян, чиї рідні загинули на війні з Росією. За основу проголосувало 298 депутатів", - написав нардеп.

Рада планує розглянути цей проєкт закону за скороченою процедурою.

Як йдеться у законопроєкті, це стосується громадян, чиї близькі родичі загинули або зникли безвісти під час бойових дій в Донецькій і Луганській областях, а також від початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України.

Близькими родичами вважаються чоловік, дружина, син, дочка, батько, мати, дід, баба або рідний (повнорідний, неповнорідний) брат або сестра.

Нагадаємо, у мирний час жінок можуть взяти на службу лише добровільно, під час воєнного стану мобілізація діє для всіх військовозобов'язаних.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україні деякі категорії населення хочуть звільнити від мобілізації: подробиці 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
19.07.2022 623
Еще материалы раздела «Суспільство»