<
НОВИНИ ДНЯ: "Кулічів у нас точно не було". Інтерв'ю з етнологом про Великодні заборони, традиції і Паску Мертвих  Споживчі кредити. Що потрібно знати перед оформленням позики  В Україні стане трохи прохолодніше: прогноз погоди на 3 травня  У Міноборони розповіли, коли запрацює електронний кабінет військовозобов’язаного  Навіщо Грузії закон про іноагентів і чому демонстранти проти: думка експерта  Офіцер "Азову" про ситуацію на фронті: "Противник хоче змусити нас припинити вірити в свою боротьбу"  До України повертаються заморозки: де і коли суттєво знизиться температуравсі новини дня
Політика
Росія
19.07.2022 763

Навіть тих, хто відмовився. Росія насильно відправляє контрактників на війну з Україною

У деяких частинах російської армії віддали наказ про відправку в Україну всіх військовослужбовців за контрактом, в тому числі тих, хто відмовився брати участь у війні.

_viyskovi_gettyimages_1240769790_8_650x410_19.07.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на волонтерський проект Conflict Intelligence Team (CIT).

"Відмовників стали масово і без попередження насильно або обманом вивозити на кордон, в тому числі під конвоєм військової поліції", - заявили там.

Волонтери закликають усіх, хто знає про масову відправку контрактників в Україну, зв'язатися з проектом.

Нагадаємо, згідно з даними голови Луганської ОВА Сергія Гайдая, в окупованих районах області мобілізація проходила і проходить постійно, зараз йде друга хвиля. Її проводять представники ФСБ Росії.

Співробітники Федеральної служби безпеки, не беруть хабарі і мають чіткий наказ - відправляти всіх на фронт.

Як відомо, Росія продовжує проводити приховану мобілізацію, щоб зібрати живу силу на війну в Україні. Для цього створюються так звані "добровольчі батальйони".

Оценка материала:

5.00 / 1
Навіть тих, хто відмовився. Росія насильно відправляє контрактників на війну з Україною 5.00 5 1
Політика / Росія
19.07.2022 763
Еще материалы раздела «Росія»