НОВИНИ ДНЯ: Головний економіст Китаю зник після критики в бік Сі Цзіньпіна, - WSJ  "Формула миру може припинити війну": Зеленський розповів, як обійти вето Росії в Радбезі ООН  Місцями опади. Синоптики попередили, де наприкінці робочого тижня пройдуть дощі та потепліє до +28 градусів  Експерт про різку заяву Трампа на адресу Зеленського: є два більш важливих моменти  Дуда повідомив, як діятиме, якщо Росія атакує українські АЕС  Дощі у чотирьох областях. Синоптики дали прогноз на 27 вересня в Україні  Україна легітимно обороняє свою територію, - президент Словаччинивсі новини дня
Політика
Україна
19.07.2022 477

Зеленський запропонував Раді звільнити Венедіктову

Президент Володимир Зеленський вніс у Верховну раду проект постанови про звільнення генерального прокурора України Ірини Венедіктової.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на відповідний проект постанови.

Варто нагадати, що президент Володимир Зеленський відсторонив Венедіктову та поклав обов'язки генерального прокурора на її заступника Олексія Симоненка. Главу ж СБУ Івана Баканова ж було усунено, а згодом стало відомо, що глава держави запропонував Верховній раді його звільнити.

У традиційному зверненні Зеленський пояснив, що укази щодо Баканова та Венедіктової пов'язані з масовими фактами державної зради та колабораційної діяльності з боку працівників органів СБУ та прокуратури.

Додамо, як заявив нардеп від партії "Голос" Ярослав Железняк, звільнення Баканова буде розглянуте Радою вже на найближчому пленарному засіданні і стане першим пунктом порядку денного парламенту, а отже можна вважати, що і звільнення Венедіктової буде розглянуте теж найближчим часом.

Оценка материала:

5.00 / 2
Зеленський запропонував Раді звільнити Венедіктову 5.00 5 2
Політика / Україна
19.07.2022 477
Еще материалы раздела «Україна»