<
НОВИНИ ДНЯ: Україну накриють дощі з грозами: карта погоди на Великдень і Світлу Седмицю  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Чиновникам змінили правила бронювання від мобілізації: хто не отримає відстрочку  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  Реновація житла: в Україні планують розв'язати проблему "хрущівок"  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОП  Дефіциту ATACMS не буде: чи це правда і скільки таких ракет є у СШАвсі новини дня
Політика
Україна
20.07.2022 2356

"Це може бути початком призупинення наступу": український генерал прокоментував ситуацію на фронті

Ворог за останні три доби практично не просунувся вперед.

343f0fb2dc752bea48e34fdf97915e0b_21.07.22

Ексзаступник начальника Генерального штабу Збройних сил України, генерал-лейтенант Ігор Романенко прокоментував заяви британської розвідки про те, що російські окупанти втратили наступальний імпульс.

Про це він розповів в інтерв'ю виданню OBOZREVATEL.

"Це якраз про імпульс. Билися-билися, але суттєвих зрушень немає. 72 години – це малий термін, але це може бути початком призупинення наступу, наскільки це можливо", - зазначив генерал та наголосив, що наступне завдання ЗСУ в оборонній операції – зупинити противника на всій лінії фронту.

"Це дуже важливо. Якби це вдалося зробити, перевести їх в оборону по всьому фронті, тоді можна було б говорити про закінчення поточного етапу. Це з одного боку. З іншого боку, президент поставив нам завдання готувати операцію щонайменше зі звільнення Херсона. Зрушень справді поки що немає, але така ситуація має скластися по всьому фронту", - додав Романенко.

Нагадаємо, 24 лютого Росія напала на Україну, завдавши серію ракетних та авіаударів по наших містах, зокрема і по Києву. Широкомасштабне вторгнення триває вже 146-й день (війна 8 років). Окупанти продовжують руйнувати українські села, селища і міста крилатими ракетами та авіабомбами, вбиваючи мирне населення та завдаючи нищівних руйнувань інфраструктурі.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Це може бути початком призупинення наступу": український генерал прокоментував ситуацію на фронті 5.00 5 2
Політика / Україна
20.07.2022 2356
Еще материалы раздела «Україна»