<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп переможе, на НАТО чекає "радикальна переорієнтація", - Politico  Чи відступить спека в Україні: синоптики дали детальний прогноз до кінця тижня  "Небезпечна для здоров'я людей": синоптикиня попередила про аномальну спеку в липні  5 липня в Україні буде спекотно і майже без опадів  Погода в Україні 4 липня: синоптик назвала найспекотніші регіони  Світовий банк перевів Україну до групи країн з доходами вищими за середні  В Україні 3 липня дощитиме у низці областей, вдень до +22°всі новини дня
Політика
Україна
20.07.2022 953

Україна знищить флот Росії та відвоює Крим: у Резнікова зробили гучну заяву

Україна готується знищити Чорноморський флот РФ, як тільки отримає достатньо зброї від західних союзників. Росія повинна покинути захоплений Крим, якщо хоче продовжити існувати як країна.

flot-1024x683_20.07.22_1

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заступника міністра оборони Володимира Гаврилова в інтерв'ю The Times.

Він зазначив, що українські військові зараз нарощують власні протикорабельні ракети і чекають отримання зброї більшої дальності від інших країн, перш ніж розпочати штурм.

"Вони мають відплатити за свою агресію", - сказав Гаврилов під час візиту до Британії, де він спостерігає за навчаннями українських військових.

Заступник глави Міноборони звернув увагу, російські кораблі в Чорному морі регулярно запускають крилаті ракети по українській інфраструктурі на півдні, позиції військових кораблів означають, що Україна не може експортувати зерно з портів, побоюючись, що торгові судна будуть атаковані.

"Ми отримуємо протикорабельні засоби, і рано чи пізно ми націлимося на флот. Це неминуче, тому що ми маємо гарантувати безпеку нашому народу. Ми готові атакувати їх по всьому Чорному морю, якщо ми матимемо таку можливість", - підсумував Гаврилов.

Нагадаємо, 13 квітня стало відомо, що українські військові завдали ракетного удару по крейсеру "Москва". Це саме той корабель, який брав участь у штурмі острова Зміїний і був посланий українським прикордонником.

Вважається, що це найдорожча військова втрата РФ у війні проти України, оскільки залишкова вартість крейсера оцінювалася в 750 млн доларів.

До того ж у президента Володимира Зеленського все частіше лунають заяви про повернення Криму військовим шляхом, однак пріоритетним інструментом у деокупації все ж залишається дипломатія.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна знищить флот Росії та відвоює Крим: у Резнікова зробили гучну заяву 5.00 5 1
Політика / Україна
20.07.2022 953
Еще материалы раздела «Україна»