<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Політика
Україна
21.07.2022 11284

Виїхали за кордон та залишилися: що загрожує чоловікам, які під час війни не повернулися до України

В Україні не встановлена відповідальність для чоловіків призовного віку, які виїхали під час війни за кордон та не повернулися.

2ebf71501091d0b71f6ad03a2f54d61e_21.07.22

Чоловіки призовного віку, які виїхали під час війни за кордон та не повернулися додому, мають підпадати під відповідальність. Проте в Україні вона не встановлена. Пише ТСН. 

Про це пишуть “Факти ICTV”.

За словами юриста Ростислава Кравця, в нашій країні не передбачена відповідальність за неповернення до України під час воєнного стану. Законопроєкт, який би карав порушників, намагаються ухвалити народні депутати. Проте впровадження такого закону не відповідатиме нормам Конституції.

“Що стосується змусити чоловіків повернутись, то насправді це не лише порушення Конституції, а й порушення логіки. Адже надходження в Україну фінансів від заробітчан починає перевищувати надходження від експорту”, – наголосив юрист Ростислав Кравець.

Окремо він підкреслив, що наразі в Україні де-факто немає будь-якої кримінальної чи адміністративної відповідальності для чоловіків, які виїхали з держави до 24 лютого та досі не повернулися.

Нагадаємо, що в Одесі затримали чоловіка, який закликав росіян бомбардувати місто.

Оценка материала:

5.00 / 2
Виїхали за кордон та залишилися: що загрожує чоловікам, які під час війни не повернулися до України 5.00 5 2
Політика / Україна
21.07.2022 11284
Еще материалы раздела «Україна»