<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
21.07.2022 724

Україна збирається повністю відмовитися від імпорту газу і зосередитися на власному видобутку

Міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що Україна має величезний потенціал з видобутку власного природного газу, який може повністю замістити імпорт, а в майбутньому можливо буде навіть експортувати його до Європи.

8b44cd25e694018a5349b5f579b3b690_21.07.22

Галущенко наголосив, що після війни найімовірніше розпочнуться роботи з метою повністю відмовитися від імпорту газу і перейти виключно на власний видобуток. Пише ТСН. 

Про це Галущенко розповів у інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Щодо видобутку, то тут Україна має величезний потенціал. Є реальні досліджені ділянки, де можна видобувати. На жаль, на шельфі це поки неможливо, але після перемоги ми до цього одразу повернемося. Ми не хочемо взагалі імпортувати газ. Від слова зовсім. А хочемо жити шляхом власного видобутку. Це перший етап, а другий - коли ми зможемо видобувати настільки більше, щоб експортувати у Європу", - сказав міністр енергетики.

Водночас, за його словами, в Україні дуже впав державний видобуток, а в приватному секторі - навпаки виріс. Галущенко запевнив, що після перемоги у видобуток українського газу прийде багато інвестицій.

Нагадаємо, в Україні очікується падіння обсягів видобутку газу на 10-15%. Це пов’язано з тим, що низка свердловин та інших інфраструктурних об'єктів розташовані на окупованих територіях або поблизу зони бойових дій.

Оценка материала:

5.00 / 2
Україна збирається повністю відмовитися від імпорту газу і зосередитися на власному видобутку 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
21.07.2022 724
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»