<
НОВИНИ ДНЯ: Байден і Трамп погодилися на два раунди дебатів: коли вони відбудуться  Як приготувати смачні голубці: чим замінити рис у фарші  Потеплішає до +21: Гідрометцентр розповів, на яку погоду очікувати мешканцям Київщини  В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травнявсі новини дня
Політика
Світ
21.07.2022 392

Перші справи про воєнні злочини Росії в Україні почнуть розглядати в Гаазі взимку, - Bloomberg

Міжнародний кримінальний суд у Гаазі має намір висунути перші звинувачення в можливих російських воєнних злочинах в Україні вже цієї зими.

Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на агентство Bloomberg.

Точна дата початку провадження в першій справі не називається, однак, за даними Bloomberg, це може статися або наприкінці цього року, або на початку наступного.

Також повідомляється, що представники України домовляються з Міжнародним судом про передачу йому щонайменше одного російського військовополоненого, який нібито готовий надати свідчення проти Росії.

Офіс генпрокурора України збирає свідчення про воєнні злочини російських військ та власні розслідування з першого дня війни. У березні для цього було створено спільну слідчу групу, зокрема за участі МКС в Гаазі. Роботу групи підтримує агентство Європейського Союзу зі співробітництва у сфері кримінального правосуддя.

Москва, попри численні свідчення, не визнає відповідальність своїх військових у воєнних злочинах.

Оценка материала:

5.00 / 2
Перші справи про воєнні злочини Росії в Україні почнуть розглядати в Гаазі взимку, - Bloomberg 5.00 5 2
Політика / Світ
21.07.2022 392
Еще материалы раздела «Світ»