НОВИНИ ДНЯ: Фінансовий гороскоп на квітень 2024 року  В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°  Лукашенко зламав версію Путіна про "втечу" терористів до України  Загроза наступу РФ на Харків: місцевий депутат про сили РФ у Бєлгородській та Курській областях  Синоптики потішили прогнозом погоди в Україні: наскільки потепліє  У Повітряних силах розповіли, чому росіяни зменшили інтервали між атаками на Україну  Охорона Кримського мосту зменшилась, він втратив один периметр оборони – речник ВМС ЗСУвсі новини дня
Політика
Європа
21.07.2022 1090

"Він уже разів десять обіцяв вступити у війну": військовий експерт розповів, чи дотиснув Путін Лукашенка

Білоруський диктатор розуміє наслідки вступу у війну проти України на боці РФ.

Військовий експерт Михайло Самусь прокоментував інформацію про нібито готовність Лукашенка вступити у війну проти України. Пише ТСН. 

Про це він сказав 19 липня в ефірі телемарафону.

Так, за словами експерта, наразі російсько-білоруське угруповання на кордоні з Україною не створене.

"За даними української розвідки, російсько-білоруського угруповання наразі не створено. Їм треба буде певний час, щоб перекидати війська і, очевидно, розвідка це помітить і спланує заходи у відповідь", - пояснив Самусь.

Що ж стосується самого Лукашенка, то на думку військового експерта, білоруський диктатор розуміє наслідки вступу у війну проти України на боці РФ.

"Що стосується самого Лукашенка, я впевнений, він уже разів десять обіцяв Путіну вступити у цю війну. Очевидно, бо Путін дуже хотів би цього домогтися, і це було би дуже корисно, коли Україна наступатиме на Херсонському напрямку. Але, я думаю, Лукашенко сам розуміє, що вступ Білорусі у війну буде зворотнім відліком для його режиму. Бо білоруси - це не росіяни, і у них є протестні настрої", - наголосив Самусь.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Він уже разів десять обіцяв вступити у війну": військовий експерт розповів, чи дотиснув Путін Лукашенка 5.00 5 2
Політика / Європа
21.07.2022 1090
Еще материалы раздела «Європа»