<
НОВИНИ ДНЯ: Світовий банк перевів Україну до групи країн з доходами вищими за середні  НАТО розробляє план захисту військової допомоги Україні від "Трампа" – WSJ  Для здоров'я та схуднення: рецепт супу з 10 овочів та трав  Міжнародні та державні свята в липні 2024 року: чи можна чекати на додаткові вихідні  Грози, град і шквали: українців попередили про різке погіршення погоди  На Україну і РФ чекає "смертельне літо": аналітики WSJ зробили невтішний прогноз  Оладки з кабачків із сиром та шинкою: рецепт швидкої та смачної стравивсі новини дня
Політика
Європа
21.07.2022 546

Чехія планує озброїти армію американськими винищувачами F-35

Чехія збирається закупити у США винищувачі F-35.

1aec91be2dea2a2e49dbc8956f64f968_21.07.22

Армія Чехії у майбутньому має бути озброєна американськими винищувачами F-35. Пише ТСН. 

Про це заявив прем’єр-міністр Чехії Петр Фіала, пише видання Novinky.

"Ми вирішили почати переговори з американськими партнерами про придбання надзвукових багатоцільових літаків п'ятого покоління F-35", - сказав він.

Також, за його словами, країни розпочне переговори зі Швецією про придбання бойових машин піхоти.

Наразі Чехія орендувала у Швеції 12 винищувачів Gripen C/D в одномісній версії та два у двомісній версії. Їх декілька разів залучали для захисту повітряного простору країн Альянсу в Ісландії та Балтії. Оренда закінчується 2027 року і може бути подовжена на два роки.

Раніше міністр оборони Чехії Яна Чернохова оголосила, що хоче надати уряду військові рекомендації щодо того, як Чехія має діяти в майбутньому щодо надзвукової авіації.

Кількість чеських винищувачів також може зрости з нинішніх 14 до 24. За попередніми оцінками експертів, вартість замовлення становитиме десятки мільярдів крон, тому, швидше за все, це буде найдорожча військова закупівля в новітній історії.

"Ми не можемо відкладати модернізацію нашої армії навіть на день", - наголосила Чернохова.

Нагадаємо, у Чехії просто неба експонують російську техніку, яку знищили українські військові.

Оценка материала:

5.00 / 1
Чехія планує озброїти армію американськими винищувачами F-35 5.00 5 1
Політика / Європа
21.07.2022 546
Еще материалы раздела «Європа»