<
НОВИНИ ДНЯ: Розпочинається найцікавіше: Кримському мосту невдовзі настане кінець  На Волині знайшли історичну пам’ятку часів Київської Русі  В Украине в понедельник, 6 мая, ожидается облачная погода. Местами возможны кратковременные дожди  В Україні потеплішає, але будуть грози: прогноз на початок тижня  Погода змінюється: в Україну йдуть дощі та грози  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 6 – 12 травня  В Україні тиждень почнеться з дощів, удень до +25°всі новини дня
Політика
Світ
22.07.2022 414

Після нападу на Україну шпигунські можливості РФ у Європі скоротились удвічі – МІ6

Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну європейські держави видворили сотні російських розвідників, що вдвічі скоротило шпигунські можливості РФ.

Про це сказав у коментарі CNN директор британського розвідувальної служби МІ6 Річард Мур.

«Росія втратила здатність шпигувати в Європі наполовину після видворення понад 400 офіцерів розвідки, а також арештів кількох таємних шпигунів, які видавали себе за цивільних», - наводить телеканал словам Мура.

Глава МІ6 уточнив, що крім видворення російських «дипломатів», за останні місяці було також викрито та заарештовано низку «нелегалів», які діяли під глибоким прикриттям і маскувались під звичайних громадян.

Водночас Мур висловив переконання, що Росія суттєво втратила потенціал у боях в Україні, і незабаром може вичерпати його практично повністю.

«Наша оцінка полягає в тому, що росіянам буде все важче залучати живу силу впродовж наступних кількох тижнів. Їм доведеться зробити паузу, і це дасть українцям можливість завдати удару у відповідь», - підкреслив очільник британської розвідки.

Серед переваг українських захисників він відзначив їхній високий моральний дух, а також отримання ЗСУ все більшої кількості сучасної західної зброї.

Оценка материала:

5.00 / 1
Після нападу на Україну шпигунські можливості РФ у Європі скоротились удвічі – МІ6 5.00 5 1
Політика / Світ
22.07.2022 414
Еще материалы раздела «Світ»