НОВИНИ ДНЯ: Путін його може на сніданок зʼїсти: історик оцінив можливості Трампа завершити війну в Україні  Мобілізація в РФ: російська влада здивувала планами щодо нових контрактників Міноборони  Тепло у жовтні: синоптик розповів, якою буде погода у вихідні  Більше 10 рекордів і не тільки. Синоптики підбили підсумки погоди у Києві у вересні  Коли буде бабине літо 2024: синоптик сказала, чи чекати потепління у жовтні  Осінні дощі на заході та літнє тепло на решті території: прогноз погоди в Україні на 3 жовтня  Останні дні сонця: синоптикиня анонсувала дощовий кінець тижня у Києвівсі новини дня
Політика
Європа
23.07.2022 620

Вперше після початку війни в Україні: у Чорному морі розпочались навчання НАТО

Країни НАТО розпочали навчання "Бриз" у болгарській акваторії Чорного моря.

ff6c4dc466f51845545f043324ab0ab5_23.07.22

Це перші навчання у Чорному морі після початку повномасштабного вторгнення Росії. Пише ТСН. 

Про це повідомило болгарське видання News.bg.

Зазначається, що в навчаннях беруть 11 країн НАТО, зокрема Болгарія, Албанія, Бельгія, Греція, Італія, Латвія, Польща, Румунія, США, Туреччина та Франція.

До навчань залучені 24 бойові та допоміжні кораблі та катери, 5 літаків, 4 вертольоти та 1390 військовослужбовців країни.

Зазначається, що це перші масштабні навчання у Чорному морі після початку повномасштабної війни в Україні.

"У зв’язку з конфліктом у північній частині Чорного моря та реальною небезпекою вільного розміщення протикорабельних мін у районах навчань вжито заходів для забезпечення безпеки учасників. Військові кораблі Болгарії та Румунії вже 5 місяців працюють у таких умовах, накопичили досвід і готові йти на помірний ризик", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, від 29 квітня, Білорусь втринадцяте подовжила ще на тиждень військові навчання поблизу українського кордону - щонайменше до 31 липня.

За даними моніторингової групи, білоруська армія стала більш підготовленою для оборонних операцій, але вона не готова до масштабних наступальних операцій. Причина - відсутність реального бойового досвіду.

Оценка материала:

5.00 / 2
Вперше після початку війни в Україні: у Чорному морі розпочались навчання НАТО 5.00 5 2
Політика / Європа
23.07.2022 620
Еще материалы раздела «Європа»