<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Світ
23.07.2022 613

Україна, Туреччина та ООН офіційно підписали угоду щодо розблокування експорту зерна

Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков, міністр оборони Туреччини Хулусі Акар та генсек ООН Антоніу Гутерреш підписали угоду про експорт зерна.

Київ не підписував прямої угоди з Російською Федерацією. Пише ТСН. 

Про це стало відомо під час церемонії підписання про ескпорт українського зерна.

Дзеркальну угоду з Туреччиною та ООН також підписала Росія. Від турецької сторони угоду підписав міністр оборони Хулусі Акар, від РФ - міністр оборони Сергій Шойгу.

Відповідно до підписаних домовленостей, будуть створені "зелені коридори" для вивезення зерна з трьох портів України:

  1. "Одеса",
  2. "Південний",
  3. "Чорноморськ".

Як повідомляло раніше Міністерство інфраструктури України, українська делегація на чолі з міністром інфраструктури України Олександр Кубраков 22 липня прибула в Стамбул на переговори щодо розв'язання проблеми, пов'язоної із блокадою Росією українського зерна.

"У рамках візиту українська сторона провела зустріч з генеральним секретарем Організації Антоніу Гуттерешем. В фокусі діалогу – ініціатива ООН щодо розблокування морських портів для експорту продовольства та гарантії безпеки для суден", - йдеться у повідомленні відомства.

Варто зазначити, раніше радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк наголосив, що Україна та Росія не укладатимуть двосторонніх договорів. Також в ОП запевнили, що країна-терористка РФ не супроводжуватиме судна з українським зерном, інакше Україна надасть "негайну військову відповідь". До того ж, усі перевірки транспортних кораблів здійснюватимуться спільними групами в водах у разі виникнення такої потреби.

Оценка материала:

5.00 / 2
Україна, Туреччина та ООН офіційно підписали угоду щодо розблокування експорту зерна 5.00 5 2
Політика / Світ
23.07.2022 613
Еще материалы раздела «Світ»