<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
Політика
Європа
23.07.2022 740

Буданов заявив про готовність України допомогти Молдові вигнати російських окупантів із Придністров'я

Керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що спецслужби готові допомогти Молдові позбутися російських військових у так званому Придністров'ї.

Буданов наголосив, що він повністю підтримує Молдову у прагненні вигнати російських військових зі своєї території. Пише ТСН. 

Про це керівник української розвідки розповів в ефірі спільного телемарафону у п'ятницю, 22 липня.

"Я підтримую прагнення Молдови позбутися окупаційних військ на їхній території. Ми, як держава і як спецслужба, зробимо все, щоб допомогти молдавській державі позбутися окупантів на своїй землі", - коротко сказав Буданов.

Нагадаємо, у Придністров'ї заявили про плани увійти до складу Росії. Так званий міністр закордонних справ Придністров'я Віталій Ігнатьєв 22 липня заявив, що такі плани відображено в підсумках референдуму 17 вересня 2006 року, де чітко позначено: незалежність ПМР з подальшим вільним приєднанням до РФ.

У відповідь Молдова закликала Кремль вивести російський контингент із так званого Придністров'я. У молдовському Бюро реінтеграції зазначили, що міжнародні партнери і конституційна влада є прихильниками мирного врегулювання конфлікту з повагою територіальної цілісності Молдови. Тобто основна мета - реінтеграція окупованого регіону до складу єдиної країни. А в Росії заявили, що бажання невизнаного Придністров'я увійти до складу РФ треба розглядати серйозно.

Оценка материала:

5.00 / 2
Буданов заявив про готовність України допомогти Молдові вигнати російських окупантів із Придністров'я 5.00 5 2
Політика / Європа
23.07.2022 740
Еще материалы раздела «Європа»