<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Політика
Україна
23.07.2022 526

В Кабміні обговорюють покарання за отримання паспорта РФ

На закритій міжвідомчій нараді обговорювалося питання введення кримінальної відповідальності за отримання російського паспорта.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на віцепрем'єр-міністра - міністра з реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірину Верещук.

Вона зазначає, що питання отримання паспорта РФ є не стільки юридичним, скільки політичним.

"З одного боку, паспорт окупанта допомагає простій людині вижити в тимчасовий окупації. З іншого боку, як це пояснити нашим громадянам, які стоять на смерть за нас всіх на передовій? В тому числі за те, щоб на нашій землі ніколи не було російських паспортів", - написала вона.

Верещук додала, що можна довго дискутувати щодо юридичних тонкощів, прав людини та необхідності виживати в умовах окупації.

"Але не забуваймо: на червоному російському паспорті багато української крові - військових та цивільних, жінок і дітей", - додала вона.

Верещук зазначила, що робота над законопроектом триває, але напрям визначено.

Нагадаємо, Верещук зазначала, що добровільне отримання російського паспорта в Україні може розцінюватися як кримінальний злочин.

До того ж, президент РФ Володимир Путін спростив порядок надання російського громадянства всім українцям.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Кабміні обговорюють покарання за отримання паспорта РФ 5.00 5 2
Політика / Україна
23.07.2022 526
Еще материалы раздела «Україна»