<
НОВИНИ ДНЯ: Соціальна оренда: в Україні хочуть зробити житло доступним для всіх – законопроєкт  Синоптик обіцяє потепління в Україні: темперпатура підскочить ще на 5 градусів  Україна може зіткнутися із тиском, щоб продемонструвати успіхи на фронті до виборів у США – FT  Рецепт зеленого борщу зі щавлем  Українців чекає більше сонця: якою буде погода з понеділка, 29 квітня  Стало відомо, коли перші F-16 з пілотами з'являться в Україні  Захід "прорвало" з допомогою Україні: все про зброю на мільярди, далекобійні ракети, ППО та хто ще вагаєтьсявсі новини дня
Життя та Стиль
Спорт
24.07.2022 505

У Росії відібрали "золото" чемпіонату світу-2014 з веслування та віддали Україні: відома причина

Українська четвірка веслувальників - Юрій Чебан, Олександр Максимчук, Вадим Ціпан та Віталій Голюк - була визнана чемпіонами світу 2014 року після дискваліфікації росіян.

973aec7ca6c3b7a95e254632d04d6fc4_24.07.22

Вісім років тому на планетарній першості у Москві "синьо-жовті" фінішували другими та здобули "срібло" естафети 4х200 м у каное-одиночках. "Золото" виграла російська команда, випередивши українців на понад п'ять секунд. Пише ТСН. 

Утім, пізніше виявилося, що представники країни-агресорки здобули перемогу нечесно. У допінг-пробі одного з членів російської четвірки, а саме Миколи Ліпкіна, були виявлені сліди заборонених препаратів - тренболону, метенолону та оксандролону.

Спортивний арбітражний суд (CAS) відсторонив російського допінгіста від змагань та анулював результат команди РФ на ЧС-2014. Таким чином, "золото" світової першості справедливо перейшло до України, а Росія внаслідок дискваліфікації залишилася без медалей.

"Минуло вісім років і справедливість була відновлена. Через вживання допінгу російську команду дискваліфікували. Судовий процес трохи затягнувся і лише тепер було поставлено крапку у цьому питанні. 22 липня Міжнародна федерація каное (ICF) офіційно повідомила ФКУ про перерозподіл медалей деяким із наших спортсменів у зв'язку з допінговою санкцією, яка дискваліфікує російських спортсменів", - йдеться в повідомленні Федерації каное України.

Таким чином, завдяки цій медалі Україна вже має 11 золотих нагород на чемпіонатах світу. Найкращий результат українців - три "золота" - був здобутий на ЧС-2021.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Росії відібрали "золото" чемпіонату світу-2014 з веслування та віддали Україні: відома причина 5.00 5 2
Життя та Стиль / Спорт
24.07.2022 505
Еще материалы раздела «Спорт»