<
НОВИНИ ДНЯ: Коли до України знову повернеться тепло: відповідь метеорологині  Кримському мосту приготуватися? Експерт назвав мету удару ЗСУ по Джанкою  Крига скресла: у США знову згадали про допомогу Україні – коли буде результат  Естонський генерал впевнений, що його країна здобула б перемогу у війні з Росією  Найближча ніч буде найхолоднішою: синоптикиня дала прогноз погоди на вихідні   Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримкивсі новини дня
Політика
Європа
24.07.2022 947

Поляки назбирали на Bayraktar для України

У Польщі зібрали близько $5 млн, або 22,5 млн злотих, на військовий безпілотник Bayraktar для Збройних Сил України.

Про це повідомив польський журналіст Славомір Сєраковський, за ініціативою якого почали збирати на безпілотник.

З початку збору з 28 червня на краудфандинговій платформі Zrzutka.pl надійшло близько 873000 донатів на придбання польського Bayraktar для ЗСУ.

"22500000 злотих! Зроблено у Польщі", – написав журналіст у Facebook.

Збір коштів розпочався із заклику Сєраковського на краудфандинговій платформі до поляків зібрати на Bayraktar для ЗСУ за прикладом Литви:

"Литовці зібрали миттєво... Тепер наша черга. Пам'ятаєте Бучу, Ірпінь, Маріуполь? Візьміть участь у цій боротьбі. Придбаймо польський "байрактар". Потрібна велика сума, але збір коштів проходить чудово. Якщо ми зберемо менше, все перерахуємо для ЗСУ через Нацбанк України. Також зробимо з різницею коштів, якщо зберемо більше", – писав він.

Оценка материала:

5.00 / 1
Поляки назбирали на Bayraktar для України 5.00 5 1
Політика / Європа
24.07.2022 947
Еще материалы раздела «Європа»