НОВИНИ ДНЯ: Теплий картопляний салат: оригінальний рецепт на чотири порції  Коли Страсний тиждень 2024 року: що можна і не можна робити перед Великоднем, традиції кожного дня  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  Салат із сиром, яблуками та горіхами: швидкий рецепт  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Мобілізація в Україні: кого з жінок можуть призвати за новим закономвсі новини дня
Політика
Росія
26.07.2022 425

Російські шпиталі не справляються з пораненими, тому РФ мобілізує медиків, - розвідка

Російські шпиталі не можуть впоратися з кількістю поранених солдатів. Тому в Росії почали мобілізувати медичних працівників.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Головне управління розвідки Міноборони.

За даними розвідки, у Росії переповнені військові шпиталі, бо їхня пропускна спроможність не розрахована на такий потік пацієнтів.

Керівництво РФ прийняло рішення провести мобілізацію медиків, у числі і в Москві. Це стосується фахівців майже всіх медичних спеціальностей, але найбільше хочуть зібрати хірургів. Мобілізація проходить без розголосу.

ГУР зазначає, що медиків хочуть направити на тимчасово окуповані території, зокрема у Маріуполь, Луганськ, Донецьк. Медиків планують "оптимізувати" для роботи на фронті, з терапевтів зробити асистентів хірургів, а з педіатрів - фельдшерів.

Крім того, у Бердянську "начальник відділу охорони здоров’я" Микола Мірошниченко шукає покинуті службові квартири, щоб надати їх медикам, які погодилися працювати з окупантами.

Також на окупованих територіях Донецької області розгортають "мобільні медичні поліклініки" в автобусах. Там нібито оглядають місцевих жителів, яких згодом змушують здавати кров для окупантів.

Оценка материала:

5.00 / 1
Російські шпиталі не справляються з пораненими, тому РФ мобілізує медиків, - розвідка 5.00 5 1
Політика / Росія
26.07.2022 425
Еще материалы раздела «Росія»