<
НОВИНИ ДНЯ: Як зміниться чисельність населення в Україні після війни: демографка шокувала прогнозом  З якими хворобами не можуть мобілізувати під час війни: повний перелік  Боротьба за оборону: як Україна будує найпотужніші в історії захисні споруди від Росії  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  В Росії пригрозили ЄС "жорсткою відповіддю" на вилучення заморожених активів  "Нафтогаз" встановив ціну на газ для населення ще на рік: скільки потрібно платити  До України йде довгоочікуване потепління: коли температура підвищиться до +20°всі новини дня
Бізнес
Економіка
25.07.2022 470

До кінця року Україна експортує зерна на 20 млрд доларів, − Сольський

До кінця 2022 року Україна має експортувати зерна на 20 млрд доларів. Наразі залишки зерна оцінюються в 10 млрд доларів.

Про це на брифінгу повідомив міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський, передає LB.

“Після того, як були підписані угоди, у нас на залишках залишається зерна на загальну суму 10 млрд доларів. Це справді так. Це величезна сума”, − заявив він.

За його прогнозами, додатково до кінця цього року необхідно буде вивезти зерна ще на 20 млрд доларів. Ці гроші необхідні, щоб значна частина країни далі функціонувала.

“В першу чергу − це аграрна галузь. І не тільки фермери, а все село”, − зазначав міністр.

Сольський попередив, що єдиною причиною можливого дефіциту продовольства всередині України може стати брак грошей для наступної посівної кампанії.

“Тому підписана угода має розв'язати ці проблеми”, − повідомив міністр.

Він назвав позитивною тенденцію зростання вартості зерна останніми днями на 10%, що пов’язано з курсовою політикою та обіцяним розблокуванням портів.

Оценка материала:

5.00 / 1
До кінця року Україна експортує зерна на 20 млрд доларів, − Сольський 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
25.07.2022 470
Еще материалы раздела «Економіка»