НОВИНИ ДНЯ: Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьмани  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Франція найближчим часом зможе передати Україні майже 80 установок Caesar  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі   Оточення Путіна не вірить у його теорію про зв'язок України і теракту під Москвою, - Bloomberg  Чехія передасть українським воїнам удвічі більше снарядів, ніж було оголошено спочаткувсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
26.07.2022 417

Офіційно: "Євробачення-2023" відбудеться у Великій Британії, але від імені України

Конкурс пісні "Євробачення-2023" офіційно відбудеться у Великій Британії.

6eb563da88bf41937538628d7669195e_26.07.22

Так, Європейська мовна спілка, Суспільне та ВВС домовилися провести конкурс у цій країні, втім, від імені України. Пише ТСН. 

Про це йдеться на офіційній сторінці конкурсу в Instagram.

Зі свого боку, Суспільний мовник повідомив, що Україна, як країна-переможниця, автоматично потрапить до фіналу майбутнього конкурсу.

"Внаслідок обговорень ЄМС запросила британського суспільного мовника ВВС, учасник від якого посів друге місце на конкурсі 2022 року, виступити організатором 67-го пісенного конкурсу "Євробачення". Представники Суспільного Мовлення співпрацюватимуть із ВВС, щоб розробити та впровадити українські елементи в шоу наступного року", – йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що місто-господар наступного року буде обрано найближчими місяцями в результаті конкурсної процедури, яка розпочнеться цього тижня. Дати проведення заходу стануть відомі згодом, як і логотип.

Нагадаємо, нещодавно в EBU заявили, що в Україні не може бути проведено конкурс, зазначивши, що через війну неможливо гарантувати учасникам та гостям безпеку. Зі свого боку, міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що Україна не згодна з таким рішенням, та вимагав додаткових перемовин. Ткаченко підготував звернення до ЄМС, втім, організатори не змінили свого рішення.

Згодом уряд Великої Британії звернувся до Європейської мовної спілки з проханням ще раз розглянути Україну як місце для проведення "Євробачення-2023".

Оценка материала:

5.00 / 2
Офіційно: "Євробачення-2023" відбудеться у Великій Британії, але від імені України 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
26.07.2022 417
Еще материалы раздела «Суспільство»