НОВИНИ ДНЯ: Небезпечна риторика? Чи є загроза від різких заяв Трампа про Зеленського та війну в Україні  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° теплавсі новини дня
Політика
Україна
26.07.2022 636

Загарбники на Запоріжжі та Херсонщині готуються до контрнаступу ЗСУ – ISW

Російські загарбники розбудовують оборонні позиції на Запоріжжі та Херсонщині, очікуючи на контрнаступ ЗСУ.

Про це йдеться в аналізі вашингтонського аналітичного центру “Інститут вивчення війни”.

“Російські сили продовжують фортифікувати та зміцнювати позиції у Запорізькій та Херсонській областях, очікуючи на українські контрнаступи”, - стверджує ISW.

Зазначається, що упродовж доби окупантам вдалося трохи наблизитися до Бахмута з півдня, але вони “переважно постають із тими само фундаментальними обмеженнями, які раніше завадили їм швидко захопити значні території під час наступальних операцій у Луганській області”.

В ISW також посилаються на кадри українських джерел, на яких російські війська нібито перекидають танки та бронетранспортери через населені пункти на південь і північ від Мелітополя, ймовірно, у напрямку Херсонщини.

“Російські сили продовжують забирати військове обладнання зі складів у Омську та стикаються зі складнощами у ремонті пошкодженої бойової техніки”, - наголошують аналітики.

У аналізі також звертається увага, що російські окупанти “продовжують створювати умови для анексій окупованих територій російською федерацією та розширяти адміністративний контроль за окупованими регіонами України”.

Також російські війська намагаються залатати Антонівський міст. Аналітики додали, що на відео з геолокацією видно, як російські війська будують понтонний міст через річку Інгулець біля Дарівки, приблизно за 17 км на північний схід від Херсона.

Оценка материала:

5.00 / 2
Загарбники на Запоріжжі та Херсонщині готуються до контрнаступу ЗСУ – ISW 5.00 5 2
Політика / Україна
26.07.2022 636
Еще материалы раздела «Україна»