<
НОВИНИ ДНЯ: Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  В Україні розбудовують одну із АЕС: її потужності перевищать окуповану Запорізьку атомну станцію  У Путіна підтвердили, що виводять "миротворців" із Нагірного Карабаху  Теплий картопляний салат: оригінальний рецепт на чотири порції  Коли Страсний тиждень 2024 року: що можна і не можна робити перед Великоднем, традиції кожного дня  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш поясниввсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
27.07.2022 1203

Під час будівництва станції метро "Контрактова площа" під землею знайшли вулицю часів Київської Русі

У 1972 році на Контрактовій площі вели активні роботи з будівництва однойменної станції метро. Одного дня фахівці на глибині виявили залишки вулиці та будинків часів Київської Русі.

Унікальні фото були опубліковані на сторінці спільноти "Київ крізь роки" в соціальній мережі Facebook. На знімках можна побачити, як виглядала ця локація 50 років тому. Пише OBOZREVATEL.

"Поділ. Археологічні розкопки, при будівництві станції метро на Контрактовій площі". 1972", – йдеться в повідомленні.

На опублікованих знімках можна побачити роботу археологів у котловані, де мали побудувати станцію метро. Крім того, чітко видно частини однієї з садиб та вулиці.

Контрактова площа – одна з найстаріших у Києві, виникла ще за Київської Русі. У 1123 р–1136 роках тут була зведена церква Богородиці Пирогощі. Після руйнування Верхнього міста монголо-татарами центр Києва перемістився на Поділ і Контрактова площа стала центральною.

Нагадаємо, у другій половині 1930-х років вулиця Хрещатик у Києві була значно вже ніж у наші дні. Невідомий фотограф зберіг для історії види центру столиці до того, як його зруйнували комуністи восени 1941 року.

Як повідомляв OBOZREVATEL, перший автомобіль на вулицях Києва з'явився далекого 1896 року. Ним виявився Daimler Phoenix, розроблений німецькими інженерами Готлібом Даймлером та Вільгельмом Майбахом. Щоб побачити унікальне зображення машини, зроблене в 1889 році, перейдіть за посиланням.

Оценка материала:

5.00 / 2
Під час будівництва станції метро "Контрактова площа" під землею знайшли вулицю часів Київської Русі 5.00 5 2
Життя та Стиль / Столиця
27.07.2022 1203
Еще материалы раздела «Столиця»