<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Уряд вирішив продати великий готель в центрі Києва  Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів", і пригрозив "ядеркою"  Глазур для паски: 11 хитрощів для ідеального приготування  Коли Поливаний понеділок 2024 року: дата, історія та звичаї свята  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Україна посилить дальні удари по Росії – командувач британської арміївсі новини дня
Політика
Європа
26.07.2022 488

В парламенті Швейцарії заявили, що Україна має отримувати більше допомоги на підставі Будапештського меморандуму

Підписавши Будапештський меморандум і відмовившись від ядерної зброї, Україна заощадила країнам НАТО багато коштів і зміцнила світову безпеку, тому має отримувати більше допомоги в умовах військової агресії з боку одного з підписантів (Росії).

120193876_1788878581261582_193327865985983717_n

Про це у коментарі Guildhall заявив депутат парламенту Швейцарії, член комітету із закордонних справ Ніколас Вальдер.

«Це правда, що підписавши Будапештський меморандум і відмовившись від ядерного арсеналу, Україна заощадила НАТО багато грошей і посилила світову безпеку, включаючи безпеку Швейцарії», - заявив політик.

«Тому це абсолютно несправедливо, що Україна, яку зобов'язані захищати великі держави, включаючи США, Велику Британію та Росію, зазнає віроломного нападу однієї з них, а інші не надають достатньої допомоги. Такий підхід навряд чи переконає й решту держав відмовитися від ядерної зброї», - підсумував Ніколас Вальдер.

Нагадаємо, ще в березні 2021 року під час засідання ООН, скликаного державами-членами Ради безпеки ООН, екс-глава департаменту з питань вироблення стратегій Пентагону, колишній радник Генерального секретаря НАТО, президент The Potomac Foundation професор Філіп Карбер закликав виконати Будапештський меморандум, наголосивши, що країн Заходу, зокрема Сполученим Штатам Америки та Великобританії, необхідно виконати положення меморандуму у питанні військової агресії Російської Федерації проти України, оскільки ігнорування його положень матиме негативні наслідки для системи міжнародної безпеки. 

Україна відмовилася від ядерної зброї 1994 року, підписавши Будапештський меморандум. Згідно з документом, в результаті відмови від ядерної зброї, Росія, Великобританія та США стали гарантами незалежності та територіальної цілісності України.

Оценка материала:

5.00 / 2
В парламенті Швейцарії заявили, що Україна має отримувати більше допомоги на підставі Будапештського меморандуму 5.00 5 2
Політика / Європа
26.07.2022 488
Еще материалы раздела «Європа»