НОВИНИ ДНЯ: Українські облизні: старовинні смаколики, якими ласували наші бабусі та дідусі  Засоби для цього є. В Повітряних силах розповіли, як збивають "Циркони"  Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконує  Гуцульська росівниця: як приготувати давно забуту страву української кухні  Які свята у квітні 2024 року: як працюватимуть і відпочиватимуть українці  На тлі потепління. Синоптики попередили, де до кінця робочого тижня пройдуть дощівсі новини дня
Політика
Україна
27.07.2022 842

Коли Україна отримає авіацію і як вона вплине на контрнаступ ЗСУ - Жданов розповів

Які саме моделі літаків партнери нададуть Україні - поки невідомо.

56c67849a32c12d3b3cdccdc7b2dcdd3_27.07.22

Втім, отримання Україною авіації для ЗСУ - це питання найближчих місяців.

Про це в інтерв'ю ТСН.ua розповів військовий експерт Олег Жданов.

"Судячи з тих розмов, що ведуться, я так розумію, що наші пілоти проходять навчання на західних зразках літаків. Які це будуть конкретно літаки, сьогодні дуже важко сказати, бо лінійка розширюється кожного разу з новими заявами західних аналітиків і військових експертів. У будь-якому разі, отримання авіації, це питання найближчих місяців", - сказав він.

За словами Жданова, отримання авіації дасть Україні встановити паритет у повітряному просторі.

Також він розповів, як літаки вплинули б на забезпечення контрнаступу ЗСУ.

"Авіація дуже потужна у сенсі штурмових дій, вона дуже сильно допомагає військам. Але авіація може працювати в умовах, коли буде знищена система протиповітряної оборони. У росіян, припустимо, є тактичний засіб ППО "Панцирь-С", от ним вони будуть прикривати свої війська, і тоді вже авіація не дуже політає над позиціями противника. Все ж треба більше робити ставку на дистанційне ураження противника, а це артилерія - ракетні війська", - резюмував він.

Також експерт додав, що будь-яке надходження військових літаків для України "є позитивом, тому що ми їх не виробляємо".

Оценка материала:

5.00 / 1
Коли Україна отримає авіацію і як вона вплине на контрнаступ ЗСУ - Жданов розповів 5.00 5 1
Політика / Україна
27.07.2022 842
Еще материалы раздела «Україна»