<
НОВИНИ ДНЯ: Українців закликають не "світити" імена полонених на мітингах  Конгресмен США про те, коли Україна отримає допомогу: раніше, ніж будь-хто може подумати  Bradley, M113 і не тільки. Пентагон готує пакет допомоги Україні, - Politico  Як зміниться погода в Україні найближчим часом: прогноз синоптиків на 23-26 квітня  Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні  Байден у розмові з Зеленським дав дві важливі обіцянки: чого чекати Україні  В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°всі новини дня
Політика
Україна
27.07.2022 439

Україна готова замістити для Європи 5-6 млрд кубометрів російського газу, - Галущенко

Незважаючи на війну, Україна змогла зберегти стабільність енергетичної системи та продовжила забезпечувати транзит газу. Крім того, Україна готова допомогти європейським країнам вже цієї зими у підвищенні надійності газопостачання та сприяти заміщенню російського газу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву міністра енергетики Германа Галущенка.

"Використання у повній мірі нашого експортного потенціалу електроенергії - понад 1,5 ГВт дозволить європейським державам замістити 5-6 млрд кубометрів російського газу", - заявив він, коментуючи спільну прес-конференцію з міністром промисловості і торгівлі Чехії Йозефом Сікелою та єврокомісаром з питань енергетики Кадрі Сімсон.

Міністр нагадав газові сховища України - найбільші у Європі. "І ми готові надати 12 млрд кубометрів для зберігання європейських стратегічних запасів газу", - зазначив Галущенко.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна готова замістити для Європи 5-6 млрд кубометрів російського газу, - Галущенко 5.00 5 1
Політика / Україна
27.07.2022 439
Еще материалы раздела «Україна»