<
НОВИНИ ДНЯ: Як правильно обирати банк для розміщення депозиту: на що звернути увагу  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Росія готується до чотирирічної стагнації у сфері СПГ через західні санкції, - Reuters  Мобілізація по-новому: як та кого покарають, якщо не з'явився до ТЦК протягом 60 днів  Хто з українців зможе отримати паспорт за кордоном: перелік категорій чоловіків  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозки  США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньомувсі новини дня
Політика
Світ
27.07.2022 392

Філіппіни розірвали мільйонну угоду з Росією про купівлю 16 вертольотів – AP

Контракт на суму $227 млн розірвали через загрозу запровадження проти Філіппін американських санкцій.

ecf61a54bc77406b16a8586cfaacbae5_27.07.22

Уряд Філіппін скасував угоду про закупівлю 16 російських військово-транспортних вертольотів через побоювання можливих санкцій США.

Про це пише Associated Press з посиланням на заяви філіппінських чиновників. Пише ТСН. 

Ексочільник Міноборони Філіппін Делфін Лорензана заявив у вівторок, що він, ще перебуваючи на посаді, розірвав угоду щодо придбання російських гелікоптерів Мі-17 вартістю $227 млн минулого місяця, і тодішній президент країни Родріго Дутерте схвалив це рішення перед тим, як залишив посаду глави держави 30 червня.

"Ми могли потрапити під санкції (США - ред.)", - сказав Лорензана, описуючи способи, якими Вашингтон міг висловити своє невдоволення, якщо б Філіппіни реалізували угоду на тлі загострення відносин між США й РФ.

За його словами, американські чиновники у галузі безпеки знали про рішення Маніли і могли б запропонувати аналогічні вертольоти для військового використання Філіппін.

Зазначається, що відповідно до угоди між Філіппінами й РФ, яка була підписана у листопаді минулого року, першу партію багатоцільових гелікоптерів до Філіппін мала поставити російська компанія "Совтехноекспорт" приблизно через два роки.

Посол Філіппін у Вашингтоні Хосе Мануель Ромуальдес заявив виданню, що угода була скасована, оскільки Маніла може зіткнутися з можливими санкціями США.

Філіппінський військовий чиновник сказав, що угода з вертольотами піддасться "процесу припинення" після того, як буде прийнято рішення про її скасування, оскільки контракт уже було підписано. Росіяни можуть подати апеляцію, але у філіппінського уряду мало можливостей для перегляду.

Вертольоти російського виробництва могли використовуватися для бойових дій, пошуково-рятувальних операцій і медичної евакуації на архіпелазі Південно-Східної Азії, який часто потерпає від тайфунів та інших стихійних лих, заявили філіппінські чиновники.

Оценка материала:

5.00 / 1
Філіппіни розірвали мільйонну угоду з Росією про купівлю 16 вертольотів – AP 5.00 5 1
Політика / Світ
27.07.2022 392
Еще материалы раздела «Світ»