НОВИНИ ДНЯ: Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіях  Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України  Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloomberg  В Києві очікуються сильні пориви вітру: містянам дали важливі поради  Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Timesвсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
28.07.2022 728

У Києві повністю закрився один із найбільших ТРЦ

Один із найбільших торговельно-розважальних центрів в Києві "Ocean Plaza" остаточно закрився. До цього, після 24 лютого, ТРЦ призупиняло роботу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу мережі "Ашан".

Інформацію про закриття ТРЦ повідомили в прес-центрі "Ашану", відповідно, повідомивши про своє закриття, який ще донедавна функціонував, оскільки в "Ocean Plaza" працював лише нульовий поверх, де і знаходиться гіпермаркет та ще кілька магазинів.

Однак, як повідомили в прес-службі, їх попросила закритися адміністрація ТРЦ.

"Шановні клієнти "Ашан" Либідська! Відсьогодні магазин тимчасово не працюватиме. Адміністрація "Ocean Plaza" повідомила про припинення роботи торгового центру", - йдеться в повідомленні.

Примітно, що сайт і соцмережі ТРЦ "Ocean Plaza" не оновлюються з лютого, а останнє повідомлення на офіційній сторінці у Facebook було опубліковано 24 лютого.

Як пишуть ЗМІ, контрольний пакет акцій ТРЦ "Ocean Plaza" належить російському бізнесменові та близькому другові російського президента Володимира Путіна - Аркадію Ротенбергу. З чим і пов'язують можливе закриття ТРЦ.

Оновлено

Зазначимо, що київський ТРЦ "Ocean Plaza" належить компанії "Інвестиційний союз "Либідь".

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, нею володіють два кіпрські офшори через ТОВ "Авангард-Віларті". Бенефіцарами компанії вказані український бізнесмен Василь Хмельницький та два громадянина Швейцарії Сюзанна та Андре.

У квітні 2022 року Хмельницький повідомив, що продав свою частку в "Ocean Plaza" бізнес-партнеру Андрію Іванову, але 51% належить російській компанії, не уточнивши її назви.

Водночас радник голови МВС Антон Геращенко після початку російського вторгнення заявив, що економіку України та знищену інфраструктуру відновлюватимуть за рахунок майна росіян.

"Почнемо з ТРЦ "Ocean Plaza", який належить дружбанам Путіна - братам Ротенбергам", - сказав він.

До осені 2019 офіційним співвласником ТРЦ була Лілія Ротенберг - дочка російського олігарха Аркадія Ротенберга. Його вважають одним із найближчих до Володимира Путіна бізнесменів. Наприклад, саме Ротенберг заявив, що є власником "палацу Путіна" у Геленджику.

Прямого зв'язку ТРЦ "Ocean Plaza" з Ротенбергом через українські реєстри на цей момент встановити не можна. Однак у ЗМІ припускали, що саме російський олігарх стоїть за кіпрськими офшорами, які контролюють ТРЦ.

Наприклад, директором одного з них - "Ocean Plaza" Project LTD, виступає Ірина Чиналієва, яка керує низкою інших компаній, підконтрольних Ротенбергу.

Нагадаємо, нещодавно в Києві заарештували частину ТРЦ, власниками якої є російські урядовці.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Києві повністю закрився один із найбільших ТРЦ 5.00 5 2
Життя та Стиль / Столиця
28.07.2022 728
Еще материалы раздела «Столиця»