<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Бізнес
Економіка
27.07.2022 428

Євросоюз має намір подвоїти імпорт української електроенергії

Єврокомісарка з питань енергетики Кадрі Сімсон заявила про те, що Євросоюз найближчим часом хоче подвоїти імпорт української електроенергії.

Про це йдеться на сайті Європейської Комісії.

"Разом нам у березні вдалося рекордно швидко синхронізувати Україну та Молдову з європейською мережею. Це був історичний і символічний момент. Я продовжуватиму підтримувати наступні кроки до повномасштабної торгівлі електроенергією з Україною", – заявила Кадрі Сімсон.

Зазначається, що перші транскордонні комерційні обміни електроенергією почалися в кінці червня з Румунією, а уже в липні зі Словаччиною.

Наразі торгова потужність обмежена 100 МВт, але Європейська мережа операторів систем передачі електроенергії збирається на цьому тижні, щоб прийняти рішення про подвоєння цього показника.

Кадрі Сімсон додала, що ЄС зосереджений на забезпеченні працездатності українських систем електро- і газопостачання в умовах війни. А той факт, що електрика і газ продовжують надходити, свідчить про надзвичайну рішучість і прихильність тих, хто працює в українському енергетичному секторі.

Оценка материала:

5.00 / 1
Євросоюз має намір подвоїти імпорт української електроенергії 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
27.07.2022 428
Еще материалы раздела «Економіка»