НОВИНИ ДНЯ: Буданов пояснив, чому спецслужби РФ допустили напад на “Крокус Сіті”  Чому ІД вибрала Росію за ціль і чи є можливість нових терактів у РФ – відповідь Невзорова  Тост з авокадо та яйцем: корисний рецепт  У Польщі готуються скасувати виплати за розміщення українців: коли це буде  Перед вихідними в Україні пройдуть дощі та грози: прогноз на 29 березня  Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівнимвсі новини дня
28.07.2022 1673

У Чорному морі відновили роботу порти "Одеса", "Чорноморськ" та "Південний"

Відновлено роботу в портах "Одеса", "Чорноморськ" та "Південний" у зв'язку з підписанням угоди про розблокування портів України для експорту зерна.

2966ac26442807b4b9fb251996843944_28.07.22

Так, наразі військові та цивільні спеціалісти шукають підводні об'єкти, встановлюють спеціальні засоби навігаційного обладнання, які допоможуть безпеці судноплавства. Пише ТСН. 

Про це у ВМС ЗСУ повідомили 27 липня.

"Вихід і захід суден до морських портів здійснюватиметься шляхом формування каравану, який супроводжуватиме корабель лідирування. Але передує цьому клопітка робота й спеціалістів-гідрографів", ­– вказано в дописі.

Зараз також тривають гідрографічні проміжні роботи – визначення глибини, підхідних каналів та рекомендованих шляхів.

"Сьогодні ми проводимо спільну роботу щодо навігаційно-гідрографічного забезпечення безпеки судноплавства в одному з портів Одещини. Перш за все – це роботи, які визначають безпечні шляхи для руху суден, які перевозитимуть українське зерно", – розповів начальник філії держустанови "Одеський район Держгідрографії" Ігор Тимчук.

Як наголосили у Військово-морських силах, українські військові надалі виконують свою роботу незалежно від дій агресора, "зокрема, щоб відновити функціонування судноплавства, щоб уникнути світової продовольчої кризи".

Оценка материала:

5.00 / 2
У Чорному морі відновили роботу порти "Одеса", "Чорноморськ" та "Південний" 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
28.07.2022 1673
Еще материалы раздела « Ринки та компанії»