<
НОВИНИ ДНЯ: Путіну вистачить тижня: в ГУР назвали країни, на які може напасти Росія  Штрафом не обмежитися. Є 14 причин, через які водії можуть залишитися без прав  Весна пішла на вихідний: частину України підморозить найближчими днями  Синоптик розказала, яка погода чекає на українців у Провідну неділю  Глава Пентагону підтвердив, що США призупинили постачання боєприпасів до Ізраїлю  Антициклон Thomas мчить до України: синоптик розказала, як зміниться погода  9 травня в Україні збережеться суха і прохолодна погодавсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
28.07.2022 546

У Михайлівському соборі - літургія до річниці хрещення Русі-України

У Михайлівському Золотоверхому соборі Києва відбувається Божественна літургія у день святкування 1034-ї річниці хрещення Русі-України.

630_360_1613818400-509_28.07.22

Літургію очолює предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Трансляцію літургії можна подивитися на Фейсбуці Михайлівського собору.

Як повідомлялося святкування Дня хрещення Київської Русі-України було запроваджено указом Президента України 25 липня 2008 року. Датою свята обрали 28 липня – день вшанування пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира. Саме за князювання Володимира християнство стало державною релігією Київської Русі.

Цього року Україна святкує 1034-ту річницю хрещення Київської Русі.

Також Україна сьогодні вперше відзначає День української державності. Запровадити нове державне свято, яке відзначатиметься у день хрещення Київської Русі-України, запропонував торік Президент Володимир Зеленський під час урочистостей з нагоди Дня Незалежності України. Тоді ж глава держави підписав відповідний указ про затвердження Дня державності.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Михайлівському соборі - літургія до річниці хрещення Русі-України 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
28.07.2022 546
Еще материалы раздела «Суспільство»