НОВИНИ ДНЯ: В ООН шокували кількістю постраждалих в Україні від російських атак у березні  СБУ розкрила особливість своїх морських дронів  Таємнича далекобійна зброя України: чим луплять по території РФ — огляд  Заморозки та дощі: до України суне циклон  Байден не вірить, що напад Ірану на Ізраїль переросте у ширшу війну – Кірбі  Найбільші медіа США закликали Байдена і Трампа провести дебати  За адресою, на роботі, на блокпосту. Повістки можуть вручати не тільки ТЦКвсі новини дня
Політика
Світ
28.07.2022 474

Російського кіберспортсмена не пустили на турнір у США через намальовану "Z" на мапі Dota 2: деталі скандалу

Колишньому гравцю російської команди Virtus.pro Івану "Pure" Москаленку з Росії заборонили в'їзд до США для участі у престижному турнірі з Dota 2 в Арлінгтоні.

c5388c8da9c58f5559bc42ce13a1c6eb_28.07.22

Причиною подібного рішення організаторів змагань став ганебний вчинок Москаленка, який він здійснив на змаганнях DPC-ліги Східної Європи.

Про недопуск представника країни-агрсорки до турніру повідомляє CQ. Пише ТСН. 

Так, цей гравець намалював літеру "Z" на мапі Dota 2, яка використовується російськими військами після повномасштабного вторгнення до України. Інцидент стався перед матчем, коли спортсмени розважалися в очікуванні битви. За кілька секунд літера була зафарбована. Утім, це не врятувало російський колектив від дискваліфікації.

Змагання із призовим фондом у 500 тисяч доларів у американському Арленгтоні відбудуться від 4 до 14 серпня. На турнірі в Арлінгтоні Івана замінить перуанець Енцо "Timado" Джіанолі О"Коннор.

Цікаво, що пізніше у коментарях одному з уболівальників Москаленко заявив, що випадково намалював саме цю літеру. Одразу після цього Virtus.pro розірвала контракт із Москаленком. Команда нагадала, що будь-які вчинки мають наслідки, незалежно від того, були ці дії навмисними чи ні.

Оценка материала:

5.00 / 2
Російського кіберспортсмена не пустили на турнір у США через намальовану "Z" на мапі Dota 2: деталі скандалу 5.00 5 2
Політика / Світ
28.07.2022 474
Еще материалы раздела «Світ»