<
НОВИНИ ДНЯ: Печиво-мафін з малиновим джемом: рецепт ароматної випічки зі Швеції  Серед найкращих університетів світу - 11 вишів України. Хто потрапив у рейтинг  Опади відступлять: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині  Саміт миру у Швейцарії: у Зеленського зробили нову заяву про участь Китаю  Неймовірно смачні медові кекси: рецепт випічки до чаю чи кави  Спека відступає: 13 червня в Україні стане свіжіше  Удари України вглиб Росії: Світан назвав необхідну зброю, яка зможе діставати аж до Уралувсі новини дня
Бізнес
Економіка
28.07.2022 488

Після підвищення офіційного курсу на 25%, пропозиція валюти на міжбанку перевищила попит

Підвищення офіційного курсу НБУ на 25% до 36,6 гривень спричинило зміну ситуації на міжбанку. На ринку утворився надлишок валюти.

Про це повідомляє голова Ради Національного банку України (НБУ) Богдан Данилишин у Facebook.

"Зміна офіційного курсу гривні суттєво збільшила продаж клієнтами банків іноземної валюти на міжбанківському валютному ринку, який під час торговельних сесій 22.07 та 25.07 суттєво перевищував попит на неї", - написав він.

Як зазначив Данилишин, це, у свою чергу, суттєво скоротило чистий продаж Національним банком іноземної валюти на ринку минулого тижня та навіть дозволило перейти до чистого викупу надлишку пропозиції іноземної валюти на ринку наприкінці тижня.

Купівля безготівкового долару США у банків минулого тижня здійснювалася за офіційним курсом, а його продаж банкам - за офіційним курсом, збільшеним на 1%, додав голова Ради НБУ.

Оценка материала:

5.00 / 2
Після підвищення офіційного курсу на 25%, пропозиція валюти на міжбанку перевищила попит 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
28.07.2022 488
Еще материалы раздела «Економіка»