НОВИНИ ДНЯ: У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитування  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° тепла  Якою буде погода в Україні 23 вересня: синоптикиня потішила прогнозомвсі новини дня
Бізнес
Економіка
28.07.2022 526

Після підвищення офіційного курсу на 25%, пропозиція валюти на міжбанку перевищила попит

Підвищення офіційного курсу НБУ на 25% до 36,6 гривень спричинило зміну ситуації на міжбанку. На ринку утворився надлишок валюти.

Про це повідомляє голова Ради Національного банку України (НБУ) Богдан Данилишин у Facebook.

"Зміна офіційного курсу гривні суттєво збільшила продаж клієнтами банків іноземної валюти на міжбанківському валютному ринку, який під час торговельних сесій 22.07 та 25.07 суттєво перевищував попит на неї", - написав він.

Як зазначив Данилишин, це, у свою чергу, суттєво скоротило чистий продаж Національним банком іноземної валюти на ринку минулого тижня та навіть дозволило перейти до чистого викупу надлишку пропозиції іноземної валюти на ринку наприкінці тижня.

Купівля безготівкового долару США у банків минулого тижня здійснювалася за офіційним курсом, а його продаж банкам - за офіційним курсом, збільшеним на 1%, додав голова Ради НБУ.

Оценка материала:

5.00 / 2
Після підвищення офіційного курсу на 25%, пропозиція валюти на міжбанку перевищила попит 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
28.07.2022 526
Еще материалы раздела «Економіка»