<
НОВИНИ ДНЯ: Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Жителі яких країн готові воювати за свою країну і які у рейтингу українці — опитування  Рецепт рибного супу з лососем  Синоптик назвала точну дату, коли до України повернеться 20-градусне тепло  Інфляція в Україні прискориться: експерти назвали дві причини зростання цін  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°всі новини дня
Політика
Україна
29.07.2022 567

У США обидві партії за передачу Україні ракет ATACMS дальністю понад 300 км

Обидві партії Конгресу США висловили підтримку стосовно передачі Україні ракет ATACMS для HIMARS. Вони здатні бити на відстань до 310 км.

army__mil__1__650x410_29.07.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на депутата від Демократичної партії США Елісу Слоткін, яку цитує CNN.

 

"Я думаю, що ми ясно почули від президента Зеленського, і нам підтвердили сьогодні - українці справді хочуть кілька разів дати по зубах Росії до настання зими", - сказала депутат.

Вона наголосила, додаткову військову допомогу українцям потрібно надати якомога швидше - протягом 3-6 тижнів, оскільки ЗСУ готуються до наступу на півдні країни, підкресливши, у Вашингтоні мають зробити усе можливе, аби цей наступ мав успіх.

Зазначимо, як раніше заявили в Офісі президента України, для пришвидшення своєї перемоги у війні з Росією, ми маємо отримати від союзників далекобійні ракети до HIMARS.

Нагадаємо, зовсім нещодавно радник президента США Джейк Салліван заявив, що Вашингтон ще не готовий постачати Україні ракети великої дальності ATACMS до HIMARS. Такою є позиція американського президента Джо Байдена.

При цьому, після ракетного удару росіян по порту в Одесі в Конгресі США закликали надати Україні далекобійні ракети.

Оценка материала:

5.00 / 2
У США обидві партії за передачу Україні ракет ATACMS дальністю понад 300 км 5.00 5 2
Політика / Україна
29.07.2022 567
Еще материалы раздела «Україна»