<
НОВИНИ ДНЯ: Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Україна посилить дальні удари по Росії – командувач британської армії  Які дріжджі найкраще використовувати для випікання паски  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   Скільки заробляють українці у Польщі: нове дослідження  Один із регіонів Росії "задонатив" ЗСУ мільйони рублів: губернатор в істериці  На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грозивсі новини дня
Політика
Світ
28.07.2022 449

Американський сенатор пропонує конфісковувати російські активи та використовувати для відновлення України

Американський сенатор Шелдон Уайтхаус пропонує конфіскувати російські активи в осіб, які перебувають під санкціями та використовувати їх для відновлення України, гуманітарної допомоги та допомоги у сфері безпеки. Шелдон Уайтхаус вніс до Конгресу США відповідний законопроект.

Sheldon_Whitehouse_2_28.07.22

Про це сенатор від штату Род-Айленд заявив у коментарі Guildhall.

«Нещодавно Конгрес США прийняв щорічні асигнування, які я підтримав, що складе майже 14 мільярдів доларів додаткової гуманітарної та оборонної допомоги Україні, у тому числі 4 мільярди доларів для допомоги біженцям та внутрішньо переміщеним особам», - заявив сенатор.

«Також нещодавно я представив Закон про арешт активів для відновлення України (S. 3838), який дозволяє конфіскацію майна росіян, які перебувають під санкціями, для використання їх для допомоги народу України у відбудови, гуманітарної допомоги, допомоги у забезпеченні безпеки чи переселенні біженців», - підсумував сенатор Шелдон Уайтхаус.

Раніше в парламенті Швейцарії, член комітету із закордонних справ Ніколас Вальдер, коментуючи юридичний бік питання передачі Україні заарештованих активів РФ заявив, що заарештовані російські кошти в банках Швейцарії, а також в інших країнах Заходу були заарештовані у злочинців, які перебувають під санкціями і повинні бути використані Україною. 

Також у Європейському парламенті депутат від Німеччини Міхаель Галлер заявив, що заарештовані в Євросоюзі російські державні активи мають бути передані Україні для виплати компенсацій та фінансування реконструкції. За його словами, активи російських олігархів незаконного походження також можуть бути передані Україні, оскільки по суті також є державними активами РФ.

У свою чергу інший депутат Європарламенту, представник Литви, Пятрас Ауштрявічюс запропонував, що заморожені в Євросоюзі російські активи, які можуть бути використані Україною, мають бути безпосередньо передані Україні, інші мають бути продані на аукціонах, а кошти передані до українського бюджету.

Оценка материала:

5.00 / 2
Американський сенатор пропонує конфісковувати російські активи та використовувати для відновлення України 5.00 5 2
Політика / Світ
28.07.2022 449
Еще материалы раздела «Світ»