НОВИНИ ДНЯ: Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березнявсі новини дня
Політика
Україна
29.07.2022 1670

Українське громадянство для іноземців: Шмигаль розповів, які іспити потрібно буде скласти

Кабмін подав до Верховної Ради проєкт закону щодо умов набуття громадянства України.

99df2112a83f2b415aa2cc2323a67c1b_29.07.22

Щоб стати громадянином України потрібно здати іспити на знання історії України, української мови та Конституції. Пише ТСН. 

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Шмигаль наголосив, що громадянство України — це привілей, який потрібно заслужити знаннями й повагою до основоположних засад нашої країни.

"Після ухвалення цього закону для отримання українського громадянства необхідно буде скласти комплексний іспит зі знання основ Конституції України, історії України та української мови. Ті ж, хто отримають громадянство за визначні заслуги перед Україною, або ті, хто проходять службу в Збройних силах України й отримали громадянство, мають скласти три відповідні іспити протягом двох років із часу його отримання", - повідомив прем'єр-міністр України.

Раніше Володимир Зеленський дав доручення уряду розробити проєкт закону про проходження іспиту на отримання українського громадянства.

Оценка материала:

5.00 / 3
Українське громадянство для іноземців: Шмигаль розповів, які іспити потрібно буде скласти 5.00 5 3
Політика / Україна
29.07.2022 1670
Еще материалы раздела «Україна»