<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Політика
Україна
30.07.2022 686

ЗСУ помстяться за кожного загиблого та скаліченого українського воїна - Залужний

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що ЗСУ помстяться за кожного загиблого або скаліченого воїна.

Про це він написав у Телеграмі, коментуючи теракт в окупованій Оленівці, передає Укрінформ.

«росія - держава-терорист. Звірства росіян, що вони їх вчиняють з нашими військовополоненими, викликають лють. Ми помстимося за кожного загиблого чи скаліченого побратима», - заявив Залужний.

Він наголосив, що на відміну від російських воєнних злочинців, Україна дотримується норм міжнародного гуманітарного права.

«Зробимо все можливе і неможливе, щоб покарати винних у злочинах проти наших побратимів, посестер і мирних громадян. Ці злочини не мають строків давності. Знайте, вороги, вам не буде місця на Землі», - заявив Головнокомандувач ЗСУ.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом обстрілу росією Оленівки Донецької області, унаслідок чого загинуло близько 40 та було поранено 130 осіб.

За даними Генерального штабу ЗСУ, російські військові зумисно обстріляли колонію у Оленівці, де були українські військовополонені.

У Генштабі назвали заяви кремля про нібито обстріли Збройними силами України цивільної інфраструктури та населення "відвертою брехнею і провокацією".

За інформацією української розвідки, вбивство українських полонених у тимчасово окупованій Оленівці Донецької області здійснили найманці зі складу приватної військової компанії “Вагнер”.

Оценка материала:

5.00 / 2
ЗСУ помстяться за кожного загиблого та скаліченого українського воїна - Залужний 5.00 5 2
Політика / Україна
30.07.2022 686
Еще материалы раздела «Україна»