<
НОВИНИ ДНЯ: Приготування домашньої ковбаси зі свинини до Великодня: смакота на святковий стіл  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Генсек НАТО відреагував на потребу України в ППО  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Сильні заморозки накриють Україну: де буде "мінус"   Військовий облік українців за кордоном: як оновити свої дані для ТЦК та що загрожує у разі відмови  Скільки українців можуть отримати право на новий статус у Чехіївсі новини дня
Політика
Європа
30.07.2022 610

Нові правила в'їзду для "гостей з-за порєбріка": на кордоні з Латвією росіян просять підписати документ про засудження війни

Поки у росіян є ще можливість виїхати до Європи, вони нею користуються, але вже у Латвію їх просто не впускають. На кордоні з Латвією росіян просять підписати документ про засудження війни в Україні, і лише після цього вони можуть в'їхати до країни.

Таким чином Служба державної безпеки Латвії хоче унеможливити подальші ризики, які можуть виникнути через іноземних громадян, які відкрито підтримують російську агресію проти України. Пише ТСН. 

Про це пише латвійське видання lsm.

Звичайно, що російським імігрантам нові правила в'їзду до Латвії не сподобалися і вони почали скаржитися. Мовляв, багато хто вже давно проживає в Латвії. Правоохоронці коротко відповіли: усі, хто в'їжджає з території Росії та Білорусі, підлягають посиленій перевірці та підпису документів про засудження війни проти України.

"Велика кількість іноземців, яким було відмовлено у в’їзді до Латвії, відкрито висловлювали свою підтримку військової агресії Росії проти України та її народу, використовуючи типові кремлівські воєнні пропагандистські меседжі", – повідомили у Службі безпеки Латвії.

Нагадаємо, уряд Латвії погодив збільшення військової підтримки Україні. Про яку саме військову підтримку України йдеться - Міністерство оборони наразі не повідомило.

Оценка материала:

5.00 / 1
Нові правила в'їзду для "гостей з-за порєбріка": на кордоні з Латвією росіян просять підписати документ про засудження війни 5.00 5 1
Політика / Європа
30.07.2022 610
Еще материалы раздела «Європа»