НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Європа
31.07.2022 460

Польща підготувала ще вісім гаубиць "Krab" для України

Польща підготувала для українських військових нову партію самохідних артилерійських установок "Krab". Україна зможе отримати вісім гаубиць вже найближчим часом.

1___5377_650x410_31.07.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Polskie Radio24.

Виробництвом самохідних установок "Krab" займається польська компанія Huta Stalowa Wola. Постачання відбувається в рамках контракту, який був укладений між урядами Польщі та України на початку червня.

Всього Україна замовила близько 60 САУ "Krab" та інші додаткові машини. Контракт має вартість понад 3 млрд злотих.

Варто зазначити, що українські військові вже використовують польські "Krab" на фронті. Це 155-мм гаубиця, яка може вражати цілі на відстані 40 кілометрів. Вага установки близько 48 тонн, а за хвилину вона може випустити до шести ракет.

Нагадаємо, наприкінці травня Польща відправила до України 18 гаубиць "Krab".

Пізніше у Генштабі показали, як ЗСУ використовують на фронті польські САУ.

Оценка материала:

5.00 / 2
Польща підготувала ще вісім гаубиць "Krab" для України 5.00 5 2
Політика / Європа
31.07.2022 460
Еще материалы раздела «Європа»