<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
Політика
Україна
31.07.2022 944

В "Азові" заявили, що мають інформацію про причетних до теракту в Оленівці

Тимчасово виконуючий обов’язки командира полку "Азов" майор Микита Надточій завив, що теракт в колонії Оленівки не що інше, як публічна страта. А виконавців та організаторів злочину вже шукають та вже мають попередню інформацію про них.

_video__roszmi_1_650x410_31.07.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на його заяву в Telegram.

"Ми розцінюємо удар по Оленівці як публічну страту. Росія звикла до безкарності. Вони звикли, що їх ніхто не притягує до відповідальності, навіть за відкрите порушення законів, правил та звичаїв ведення війни. Тому ми - "Азов", Україна як держава, весь цивілізований світ дамо відсіч, щоб Росія запам’ятала це раз і назавжди. Ми вже з’ясовуємо імена виконавців та організаторів страти", - каже він.

За його словами, вони вже мають попередню інформацію про причетних до злочину, але "поки не готові її озвучувати".

"Ми знайдемо їх, де б вони не перебували - на окупованих територіях, в Росії, чи в третіх країнах. Україна як держава забезпечить справедливе покарання. Я хочу нагадати Путіну, який особисто несе відповідальність за цей воєнний злочин, що в домі повішаного про мотузку не говорять. Вы сами будете казнены со своими шакалами и посольствами, со всеми справками и печатями, по решению Международного трибунала. Варварская недоимперия будет разрушена. Росія думає, що стратила "Азов". Але "Азов" тепер – вся країна. Кожен буде мстити за наших закатованих та загиблих побратимів", - заявив він.

Нагадаємо, 29 липня окупанти вбили близько 40 і поранили близько 130 українських полонених, щоб приховати знущання з них. У Росії ж заявили, що нібито ЗСУ з HIMARS завдали удару по колонії в окупованій Оленівці, де утримувалися полонені українські військові, у тому числі зі складу полку "Азов".

У Генштабі ЗСУ заявили, що Росія навмисне завдала удару по колонії в населеному пункті Оленівка Донецької області, де на той момент утримувалися українські полонені, що призвело до численних жертв.

Пізніше стало відомо, що російські окупанти заздалегідь планували обстріл колонії в Оленівці Донецької області. Факт масового вбивства українців у колонії, який було сплановано, підтвердило перехоплення розмови окупантів.

Оценка материала:

5.00 / 2
В "Азові" заявили, що мають інформацію про причетних до теракту в Оленівці 5.00 5 2
Політика / Україна
31.07.2022 944
Еще материалы раздела «Україна»