НОВИНИ ДНЯ: Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вереснявсі новини дня
Політика
Україна
31.07.2022 659

Омбудсмен про ката бійця ЗСУ: "Є абсолютно все про нього, навіть про його родичів"

Вже вдалося встановити особу російського злочинця, який катував українського військовополоненого на оприлюдненому напередодні відео. Окрім того, відома інформація про родичів окупанта.

136963f7e10691aee7abed4dadade8f8_31.07.22

Стартували процеси, за яких цей злочинець не зможе почуватися безпечно навіть на території Росії. Пише ТСН. 

Про це розповів уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець у прямому ефірі спільного інформаційного марафону UAразом на українських телеканалах.

"Ми наразі знаємо все про цю людину, у першу чергу завдяки людям, які встановили і знайшли інформацію. Тобто у нас – все, абсолютно все про нього, навіть про його родичів. В юридичному сенсі запити відправлені до так само наших міжнародників, вже є реакція від них, вони у юридичному сенсі теж запустили процеси", – повідомив Лубінець.

Він додав, що все це призведе до юридичного засудження злочинця. Тобто максимально швидко повинен відбутися судовий розгляд і має бути винесений вирок в українському суді.

"Я впевнений, що це стане складовою майбутнього міжнародного кримінального трибуналу, який розгляне усі юридичні аспекти початку військових дій РФ проти України, і що це буде один з доказів", – вказав омбудсмен.

Він також зауважив, що вже стартували такі процеси, коли цей злочинець не зможе почуватися безпечно навіть в РФ.

"Про конкретику мені не відомо, але я знаю, що є дуже багато людей, які оголосили просто винагороду за знищення цієї особи", – сказав Лубінець.

Він також запевнив, що в юридичному сенсі він та правоохоронці зроблять усе можливе для покарання злочинця. Окрім того, вже є підтвердження з боку міжнародних правоохоронних органів – тільки-но ця особа кудись виїде, їїодразу ж затримають і доправлять до України.

Нагадаємо, в Офісі генпрокурора розпочали кримінальне провадження щодо відео з катуванням українського військовополоненого.

Оценка материала:

5.00 / 2
Омбудсмен про ката бійця ЗСУ: "Є абсолютно все про нього, навіть про його родичів" 5.00 5 2
Політика / Україна
31.07.2022 659
Еще материалы раздела «Україна»