<
НОВИНИ ДНЯ: Залужний і Ліна Костенко отримали звання почесних громадян Києва  Спека не повернеться: в яких регіонах України 10 травня очікувати заморозків  Чи є загроза для допомоги Україні на тлі виборів у Європі: оцінка посла ЄС  Вірменія відмовилася фінансувати ОДКБ, до якої входить Росія  Говорити про ефект допомоги Україні від США на полі бою надто рано, - глава Пентагону  До України повертаються заморозки: прогноз погоди на 10 травня  Путіну вистачить тижня: в ГУР назвали країни, на які може напасти Росіявсі новини дня
Політика
Світ
31.07.2022 442

У Британії вимагають видворити російських дипломатів після їхніх закликів стратити "азовців"

У Британії відреагували на заклики посольства РФ стратити бійців полку "Азов". Депутат Лейбористської партії Британії Кріс Брайант закликав британську владу видворити російських дипломатів назад до Москви.

8a09ba594883d44d406cbe1c9b526a28_31.07.22

Із таким проханням британський депутат звернувся до очільниці Міністерства закордонних справ Британії Ліз Трасс. Пише ТСН. 

Про це Кріс Брайант написав у Twitter.

"Це має бути незаконно. Це заклик до військових злочинів. Час Великобританії відправити все російське посольство назад до Москви. Ліз Трасс (міністр закордонних справ Британії - ред.), що ви збираєтеся робити?", - написав депутат.

Нагадаємо, після теракту Росії в Оленівці, де тримали українських військовополонених, зокрема й бійців "Азову", посольство РФ у Британії оприлюднило заяву, в якій закликали до жорстокої розправи над українськими захисниками.

Пізніше керівник Офісу президента Андрій Єрмак відреагував на заклик російського "дипломатичного" відомства і наголосив, що Росія - країна-терорист, а закликати до страти "можуть лише дикуни та терористи".

Оценка материала:

5.00 / 2
У Британії вимагають видворити російських дипломатів після їхніх закликів стратити "азовців" 5.00 5 2
Політика / Світ
31.07.2022 442
Еще материалы раздела «Світ»