<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп проти Байдена. Що потрібно знати про президентські дебати у США  Уряд вніс зміни до порядку бронювання від мобілізації  Яким буде останній тиждень червня в Україні: синоптик розповіла  Трохи дощів і майже без спеки: тиждень потішить українців гарною погодою  Опади 25 червня ймовірні лише на Лівобережжі, вдень до 27°  Короткочасні дощі та сильний вітер: в яких регіонах України чекати негоди 25 червня  В Україні 24 червня очікуються дощі та грозивсі новини дня
Політика
Україна
01.08.2022 747

Росія використовує мобільні застосунки для розвідки - кіберполіція попередила українців

Кіберполіція попереджає про небезпеку використання мобільних застосунків, розроблених спецслужбами РФ.

b20d286732b7a20a0ce9f7b063d4fec0_01.08.22

Через застосунки ворог у формі гри отримує від користувачів інформацію про розташування військових об’єктів, критичної інфраструктури або схиляє громадян несвідомо допомагати окупантам. Пише ТСН. 

Про це повідомляє пресслужба кіберполіції.

"Насамперед, користувача має насторожити, якщо у додатку пропонується здійснювати фотофіксацію місцевості,  ділитися геолокацією чи нанести "малюнок" на асфальті", - йдеться у повідомленні.

Для безпечного користування онлайн-застосунками кіберполіція рекомендує:

  • завантажувати їх лише з офіційних джерел– App Store, Google Play, Galaxy Store, AppGallery та ін;
  • перевірити усі доступні дані, такі як інформація про розробників, доступи, які додаток вимагає при встановленні, відгуки користувачів.

Нагадаємо, у Польщі для громадян України, які легально перебувають у країні від 24 лютого, створили фактично електронну посвідку на проживання, яка разом із дійсним проїзним документом (біометричним паспортом) дає право перетинати кордон до України, ЄС та країн Шенгену.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росія використовує мобільні застосунки для розвідки - кіберполіція попередила українців 5.00 5 1
Політика / Україна
01.08.2022 747
Еще материалы раздела «Україна»