<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Військовий облік українців за кордоном: як оновити свої дані для ТЦК та що загрожує у разі відмови  Скільки українців можуть отримати право на новий статус у Чехії  Коли пілоти, які вирушили на навчання до Британії, сядуть за штурвал F-16: відповідь Євлашавсі новини дня
Політика
Україна
01.08.2022 505

Журналісти звунуватили Офіс Президента в тиску на видання, що писали про видачу ліцензії 1xBet: у Зеленського відповіли

Керівник волонтерського медіа-проекту InformNapalm Михайло Макарук звинуватив Офіс Президента України в тиску на засоби масової інформації та вимаганні видалити критичні матеріали про видачу під час війни ліцензії російському букмекеру 1xBet.

bi2joe---c17x11x50px50p-c17x11x50px50p--2a70a_01.08.22

Так, в ефірі телеканалу ”Еспресо” Макарук заявив, що генеральний директор Директорату з питань інформаційної політики Офісу Президента України Ірина Побєдоносцева телефонувала ряду інтернет-видань, які передрукували розслідування InformNapalm про сприяння радника замголови ОП Бориса Баума видачі ліцензії на букмекерську діяльність в Україні російській компанії 1xBet з вимогою видалити ці матеріали. Пише delo.ua.

”Ми отримали від ряду інтернет-видань відомості про те, що з Офісу Президента одна посадова особо дзвонила з проханням негайно заблокувати матеріали з передруком статті InformNapalm по 1xBet. Таких дій не було ніколи з початку існування команди InformNapalm. Ім’я цієї людини - Ірина Побєдоносцева, вона так представлялась офіційно нашим друзям”, - заявив Михайло Макарук.

Сама Ірина Побєдоносцева в коментарі Delo.ua відповіла, що вона нікому не дзвонила з даного питання та повністю відкинула звинувачення.

”Це абсолютна неправда, я нікому не дзвонила. Не знаю, чому пан Макарук, ми з ним колись спілкувались багато, зробив таку заяву. Вона повністю не відповідає дійсності. Якщо він може навести якійсь докази того, що я комусь дзвонила, чи хтось може це підтвердити - будь ласка, але це неможливо, тому що цього не було”, - заявила Победоносцева.

Зазначимо, що після виходу розслідування InformNapalm про лобіювання видачі Комісією з регулювання азартних ігор та лотерей двох ліцензій на роботу в Україні оператору 1xBet, що належить громадянам РФ, багато українських видань передрукували цю інформацію, а потім через деякий час видалили дані матеріали зі своїх сайтів.

Нагадаємо, понад 26 тисяч українців підписали петицію до Президента України Володимира Зеленського з вимогою заборонити діяльність російського букмекера 1xBet в Україні, якому у березні та квітні 2022 року, у розпал війни РФ проти України, КРАЇЛ видала ліцензії. Проте правоохоронні органи продовжують продовжують бездіяти щодо анулювання ліцензій 1xBet та блокування його роботи в Україні.

Оценка материала:

5.00 / 2
Журналісти звунуватили Офіс Президента в тиску на видання, що писали про видачу ліцензії 1xBet: у Зеленського відповіли 5.00 5 2
Політика / Україна
01.08.2022 505
Еще материалы раздела «Україна»