<
НОВИНИ ДНЯ: Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єр  ПАРЄ ухвалила сенсаційні рішення про Путіна, РПЦ та російські НПЗ  Україна отримає перші снаряди від чеської ініціативи пізніше, ніж очікувалося: нові терміни  Сніг не лише в Карпатах. Синоптик дала прогноз на 19 квітня в Україні  Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітеравсі новини дня
Бізнес
Економіка
01.08.2022 460

Україні зросли ціни на 80% споживчого набору

Через руйнування логістичних ланцюгів і виробничих потужностей, а також високих світових цін на енергоносії інфляція в Україні сягнула 21,5% у червні. Фіксація тарифів на газ і тепло, а також певне налагодження поставок продукції лише частково стримували зростання цін.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на підсумки засідання Комітету з монетарної політики Національного банку України (КМП) 20 липня, під час якого було ухвалено рішення зберігти облікову на рівні 25%.

"У результаті інфляційний тиск охопив вже більше 80% споживчого набору, а очікування економічних агентів дедалі погіршувалися (коливаються в діапазоні від 13% у домогосподарств та до 23,6% у кредитних менеджерів банків)", - йдеться в повідомленні.

Згідно з базовим сценарієм оновленого макроекономічного прогнозу НБУ, інфляційний тиск зберігатиметься й надалі. Попри злам інфляційної тенденції у першій половині 2023 року, зниження інфляції буде поступовим і вона ще доволі тривалий час перевищуватиме ціль НБУ у 5%. Так, наприкінці 2023 року інфляція знизиться приблизно до 20%, у 2024 році - до однознакового рівня (менше 10%).

Оценка материала:

5.00 / 2
Україні зросли ціни на 80% споживчого набору 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
01.08.2022 460
Еще материалы раздела «Економіка»