<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Україна
02.08.2022 516

Рада може дозволити примусово забирати майно під час війни

Відповідний законопроект проголосовано у першому читанні

8eb2fc19572e942bafb0578748b90d75_02.08.22

Як повідомив нардеп Ярослав Железняк, у першому читанні Верховна Рада ухвалила законопроєкт №7605 "Про внесення змін до деяких законів щодо оптимізації деяких питань примусового відчуження і  вилучення майна в умовах правового режиму воєнного стану". Пише ТСН. 

Зокрема, йдеться про примусове вилучення обладнання, яке може використовуватися з метою діяльності оборонно-промислового комплексу. За словами депутата таке вилучення може здійснюватися на підставі рішення Ради національної безпеки і  оборони України на пропозицію узгодженої обласної військової адміністрації.

Проєкт передбачає, що компенсація відчуженого майна здійснюється коштом державного бюджету (протягом 5 наступних бюджетних періодів). Відповідно до документа, рухоме та нерухоме майно може бути передано до управління Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Оценка материала:

5.00 / 2
Рада може дозволити примусово забирати майно під час війни 5.00 5 2
Політика / Україна
02.08.2022 516
Еще материалы раздела «Україна»