<
НОВИНИ ДНЯ: Байден потрапив у пастку обіцянками допомоги та страхом ескалації війни в Україні – Foreign Policy  Україні потрібні західні системи ППО для знищення розвідувальних БПЛА росіян, - ISW  Єрмак зробив сенсаційну заяву щодо безпекової угоди зі США  Мобільний зв’язок та Інтернет в Україні – під загрозою: оператори назвали сценарії  Кінець “партнерства без обмежень”: шокувальні підсумки візиту Путіна до Сі  Уникнути вручення повістки більше не вдасться: Кабмін затвердив нові правила  У Пентагоні розповіли про катастрофічні наслідки атак українських БПЛА по НПЗ у Росіївсі новини дня
Політика
Україна
02.08.2022 721

Бригадний генерал пояснив різницю між радянською зброєю та зброєю НАТО

Основною перевагою є те, що у натівському озброєнні постійно дотримуються стандарти.

9fe24155852f12af4abb9ac4e9204ca2_02.08.22

Що стосується ефективності зброї ЗСУ радянського виробництва і зброї НАТО – дуже шаленої різниці між цими зразками немає. Пише ТСН. 

Про це в інтерв'ю Громадському Телебаченню розповів заступник командувача військ оперативного командування "Північ" Сухопутних військ ЗСУ, бригадний генерал Дмитро Красильников.

За його словами, є дуже великий плюс у озброєння НАТО – те, що постійно дотримуються стандарти.

"Наприклад, снаряд має однакову вагу, однакову вагу пороха, однакову конфігурацію, без усіляких заусенців і т.д. Тобто, якщо ми бачимо, як стріляє 777, то чітко, куди стріляєш. Допустимо, перший снаряд потрапляє в радіус 15-20 метрів від того місця, куди ти цілишся. У нас, на жаль, так не виходить. Якщо у нас, наприклад, військовослужбовці, досвідчені командири батареї, коли отримують боєприпаси, то вони на склад приїжджають зі своїми терезами. Для чого? Щоби важити ті міни….Один командир батареї отримує міни 15100, 15800, 15900, 15850. Тобто у нас, на жаль, такого немає стандарту, щоб чітко… і за рахунок цього виходить у нас і різнобій. Тобто виграємо за рахунок точності", - зазначив він.

Нагадаємо, до України прибули німецькі системи залпового вогню MARS II.

Оценка материала:

5.00 / 1
Бригадний генерал пояснив різницю між радянською зброєю та зброєю НАТО 5.00 5 1
Політика / Україна
02.08.2022 721
Еще материалы раздела «Україна»