<
НОВИНИ ДНЯ: Суд відклав вирок Трампу у справі про "хабар порноакторці за мовчання" до вересня  Погода в Україні 4 липня: синоптик назвала найспекотніші регіони  Світовий банк перевів Україну до групи країн з доходами вищими за середні  В Україні 3 липня дощитиме у низці областей, вдень до +22°  Температурні контрасти. Синоптик дала прогноз погоди на 3 липня  У вівторок Україну розжарить до +36°: де буде найспекотніше  Західним областям у вівторок прогнозують послаблення спекивсі новини дня
Бізнес
Економіка
02.08.2022 509

НБУ пояснив заборону обмінникам виставляти курси

Попит і пропозиція стабілізувалася у безготівковому сегменті валютного ринку після підвищення фіксованого курсу на 25% до 36,6 гривень за долар. Водночас на готівковому ринку курс значно зріс.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву, яку зробили Ольга Лобайчук, начальник Управління захисту прав споживачів фінансових послуг НБУ та Олексій Лупін, директор Департаменту відкритих ринків НБУ.

"Перманентне підвищення курсу небанківськими установами у готівковому сегменті валютного ринку упродовж минулого тижня може свідчити про спробу заробітку на панічних настроях населення, які самі і провокують підвищенням курсу інколи по кілька разів на день. Саме тому НБУ посилює нагляд за цими установами", - йдеться в публікації.

У НБУ зазначили, що заборона для небанківських установ демонструвати курси валют поза приміщеннями кас є одним із заходів у комплексі дій, що сприятиме зменшенню спекулятивного складника на валютному ринку.

Зокрема, відсутність табло "на кожному кроці" запобігатиме агресивному підштовхуванню населення до користування фінансовими послугами, яких вони можуть насправді не потребувати і за наслідками необдуманого спонтанного користування якими можуть нести фінансові втрати, вважають посадовці регулятора.

"Отже, відповідне рішення має зменшити вплив психологічного чинника на обмінний курс, а відтак - сприяти зменшенню коливання на ринку. А комплекс запроваджених заходів сприятиме відповідальнішій участі небанківських фінансових установ на валютному ринку", - повідомили в НБУ.

Оценка материала:

5.00 / 2
НБУ пояснив заборону обмінникам виставляти курси 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
02.08.2022 509
Еще материалы раздела «Економіка»