<
НОВИНИ ДНЯ: Уряд вирішив продати великий готель в центрі Києва  Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів", і пригрозив "ядеркою"  Глазур для паски: 11 хитрощів для ідеального приготування  Коли Поливаний понеділок 2024 року: дата, історія та звичаї свята  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Україна посилить дальні удари по Росії – командувач британської армії  Які дріжджі найкраще використовувати для випікання паскивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
03.08.2022 3725

Зеленський розглянув петицію про легалізацію одностатевих шлюбів: яке ухвалив рішення

Президент України Володимир Зеленський відповів на петицію про легалізацію одностатевих шлюбів в нашій державі, яка набрала потрібну кількість голосів.

Володимир Зеленський розглянув петицію про легалізацію одностатевих шлюбів. Він зазначив, що для легалізації потрібно змінювати Конституцію України, а під час воєнного стану це зробити неможливо. Пише ТСН. 

Про це йдеться на офіційному сайті електронних петицій.

Як стало відомо, за два місяці петиція набрала понад 28 тисяч голосів українців. Зеленський зазначив, що кожен громадянин є невіддільною частиною суспільства, тому на нього поширюються усі права і свободи, закріплені в Конституції України.

“За Конституцією України шлюб ґрунтується на вільній згоді жінки чоловіка - стаття 51. В умовах воєнного або надзвичайного стану Конституція України не може бути змінена - стаття 157 КУ. Водночас Уряд напрацьовував варіанти рішень стосовно легалізації в Україні зареєстрованого цивільного партнерства у рамках роботи з утвердження та забезпечення прав і свобод людини”, - наголосив Володимир Зеленський.

Він також додав, що Кабмін вживає заходів щодо забезпечення прав і свобод людини і громадянина. Враховуючи це, прем’єр -міністру України доручено  розглянути порушене в електронній петиції питання та поінформувати про відповідні результати.

Оценка материала:

5.00 / 4
Зеленський розглянув петицію про легалізацію одностатевих шлюбів: яке ухвалив рішення 5.00 5 4
Життя та Стиль / Суспільство
03.08.2022 3725
Еще материалы раздела «Суспільство»